Laatste nieuws:

AMERSFOORT, 6 augustus 2008 14:07

Industrieterrein Chemelot krijgt duurzaamheidcertificaat

Stichting Milieukeur (SMK) en Plant Research International (PRI) hebben advies- en ingenieursbureau DHV gecertificeerd voor haar beheer- en onderhoudsactiviteiten van onkruidbestrijding op industrieterrein Chemelot in Zuid-Limburg. Chemelot is hiermee het eerste industrieterrein in Nederland met een certificering van de Barometer Duurzaam Terreinbeheer.

Industrieterrein Chemelot.'
Industrieterrein Chemelot.
1/1

Met de certificering loopt DHV vooruit op komende wetgeving op het gebied van onkruidbestrijding, die waarschijnlijk medio 2009 operationeel wordt. Jean Rouschop, projectmanager bij DHV: ‘We zijn trots op dit predikaat. Het is een bewijs dat DHV bijdraagt aan een afname van de toepassing van bestrijdingsmiddelen. We hebben veel ondernomen om de verontreiniging van het oppervlaktewater te reduceren tot een minimum'.

Normaliter wordt de certificering alleen uitgereikt aan grondeigenaren als waterschappen en gemeenten. De certificering van het Chemelot complex betreft een pilotproject voor grondbeheerders. Rouschop: ‘We zijn er van overtuigd dat hiermee een voorbeeld wordt gegeven aan andere grondbeheerders, ook op industrieel gebied'.

DHV heeft een speciaal soort graszaadmengsel voor het Chemelot complex laten ontwikkelen. Dit graszaad wordt gebruikt voor extensief beheer van de grasvelden op Chemelot. Het voorkomt pluisvorming waardoor eventuele luchtfilters van de fabrieken kunnen verstoppen. Daarnaast groeit het vrij langzaam waardoor minder maaibeurten nodig zijn, heeft het een frisse uitstraling en beperkt het brandgevaar rondom fabrieken.

De Barometer Duurzaam Terreinbeheer wordt beheerd door SMK in samenwerking met PRI. Dit zijn onafhankelijke organisaties, waarin vertegenwoordigers van consumenten-, producenten-, detailhandel-, en milieuorganisaties, waterbeheerders en de overheid deelnemen.

bron: DHV

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (11)

14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
15 mei 2024 - Evenementenhal Hardenberg
Maakindustrie Expo
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden