Laatste nieuws:

, 24 april 2024 11:34

Tweede generatie logistiek AGV-platform Siemens Nederland en VDL

Dit najaar lanceren Siemens en VDL Automated Vehicles de tweede generatie van hun geautomatiseerd logistiek AGV-platform. Om hun intensieve samenwerking extra cachet te geven, hebben de partijen op de Hannover Messe een samenwerkingsovereenkomst ondertekend.

(Van links naar rechts) Dirk de Bilde, ceo Siemens Nederland, Edwin Willems, senior vice president VDL Groep en Karel Smits, business unit manager bij VDL Automated Vehicles hebben dinsdag 23 april op de Hannover Messe in Duitsland een samenwerkingsovereenkomst ondertekend.'
(Van links naar rechts) Dirk de Bilde, ceo Siemens Nederland, Edwin Willems, senior vice president VDL Groep en Karel Smits, business unit manager bij VDL Automated Vehicles hebben dinsdag 23 april op de Hannover Messe in Duitsland een samenwerkingsovereenkomst ondertekend.
1/1
VDL bouwt al jaren AGV's die worden gebruikt op containerterminals in havens overal in de wereld. In 2017 zijn daar ook kleinere AGV's bijgekomen. Daarmee mikt VDL op industriële bedrijven met zogeheten ‘gemengd verkeer' op hun terrein. Die combinatie van geautomatiseerd en niet-geautomatiseerd vervoer wordt in de Europese markt steeds relevanter.
Met de tweede generatie AGV's spelen VDL en Siemens nog beter in op actuele uitdagingen. Denk aan de toenemende krapte op de arbeidsmarkt en het tekort aan chauffeurs. Gebruik je automatisch voertuigen - met een beschikbaarheid van 95 procent - voor de ritten op je terrein, dan hebben de beschikbare chauffeurs de ruimte om meer ‘outbound' transporten uit te voeren. Bovendien helpt het elektrisch vervoer bedrijven bij hun verduurzaming en verlaging van hun CO2-uitstoot. Uit eerdere pilots blijkt dat ook het aantal schades lager ligt.

‘Eco-systeemdenken'

Siemens levert de volledige aandrijving, automatisering en digitalisering - van de elektromotoren tot en met de visualisatiesoftware. Het complete systeem wordt eerst opgebouwd in een virtuele omgeving. Vervolgens wordt in deze ‘digital twin' het logistieke proces gesimuleerd en geoptimaliseerd.
Sieens Nederland-ceo Dirk De Bilde: "Wij zijn blij dat wij vandaag met onze partner VDL onze intensieve samenwerking hebben bekrachtigd. De combinatie van onze beiden expertises en de platformbenadering - het eco-systeemdenken - kan innovaties op het gebied van geautomatiseerd vervoer voor industriële toepassingen nog verder versnellen in de helft van de tijd."
Karel Smits, business unit manager VDL Automated Vehicles: "De state-of-the-art technologie van deze tweede generatie AGV's helpt industriële bedrijven om de logistiek op hun plant te verduurzamen, efficiënter, veiliger en betrouwbaarder te maken. Wij kijken er naar uit om de komende jaren deze technologie in nauwe samenwerking met Siemens verder te ontwikkelen voor een succesvolle, brede toepassing in tal van sectoren."

Interview

Wil je meer lezen over de samenwerking tussen Siemens Nederland en VDL AV? Lees dan hier het interview met business unit manager Karel Smits  en John Thelen, accountmanager van Automated Vehicles) en Herm Brunott, accountmanager Siemens.

 

 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (8)

28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Katthedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden