Laatste nieuws:

, 23 april 2024 10:52

Nieuwe elektrische Atlas straks op ‘stage’ bij Hyundai (video)

Boston Dynamics, sinds 2021 officieel in handen van Hyundai, heeft de oude hydraulische Atlas met pensioen gestuurd en de volgende volledig elektrische generatie van de humanoïde robots gepresenteerd. De nieuwe Atlas moet zijn eerste professionele industriële meters onder andere gaan maken in de fabrieken van het Koreaanse concern en bij een niet nader benoemd select aantal bedrijven.

'
1/1

Het wordt een stage van maanden en jaren laat Boston Dynamics weten. Om iedereen te laten zien wat de nieuwe Atlas kan, maar uiteraard net zo goed voor de makers zelf. De nieuwe elektrische humanoïde moet sterker worden dan de hydraulische pensionado en meer bewegingsmogelijkheden krijgen. Met verbeterde manipulatievaardigheden samen met nieuwe grijperopties, moet de robot in een breder takenpakket aankunnen in verschillende omgevingen. 

Volledig ecosysteem

Het succes van robotimplementatie gaat verder dan alleen hardware; het vereist ook goed doordachte software en dat geldt ook voor de IT-infrastructuur en de operationele processen. Boston Dynamics heeft geïnvesteerd in geavanceerde AI- en machine-learning-tools, zoals reinforcement learning en computer-vision, om de adaptieve capaciteiten van hun robots te verbeteren. Het bedrijf benadrukt ook hun vermogen een volledig ecosysteem van software, diensten en ondersteuning. Zo heeft het bedrijf ook een software-oplossing zoals Orbit gelanceerd, om het beheer van robotvloten te vereenvoudigen en digitalisering te ondersteunen.

Overstijgen

Dat Atlas een menselijke vorm heeft, is vooral gebaseerd op de wens een robot te bouwen die kan bewegen en dynamisch in balans te blijven in een ongestructureerde en onbekende omgeving. Het doel is dat de robot daarbij zo optimaal mogelijk taken kan uitvoeren. Atlas is dan weliswaar een humanoïde maar het is niet de bedoeling dat hij kampt met de beperkingen van het menselijk bewegingsapparaat. De robot is ontworpen om, ook gevaarlijke, taken uit te voeren op manieren die de menselijke mogelijkheden overstijgen - in diverse omgevingen.

 

 

 

 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (8)

28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Katthedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden