Laatste nieuws:

, 3 april 2024 10:43

Hoe krijg je structuur in je software?

Software begint vaak met een eerste release die in de loop der jaren steeds verder wordt uitgebreid. Met elke nieuwe release neemt de functionaliteit toe, maar ook de complexiteit en het aantal mensen dat eraan werkt. Een verstandige machinebouwer zorgt dat de zich uitbreidende software overzichtelijk en beheersbaar blijft. Movexx International in Veenendaal riep daarbij de hulp in van Brisq.

'
1/1

Brisq is een system-integrator met ruim zeventig medewerkers en vestigingen in Amersfoort, Best en Hengelo (Ov.). Het bedrijf maakt vooral software voor industriële automatisering, het OT-domein dus. Movexx International in Veenendaal telt momenteel zeventig medewerkers. Het bedrijf produceert elektronische voertuigen waarvan de onderdelen worden ingekocht of uitbesteed. De engineering, assemblage en een deel van de softwareontwikkeling gebeurt volledig in eigen huis. Het gaat om twee soorten voertuigen: tugs en automatisch geleide voertuigen (AGV's).

Basis- en klantspecifieke code

Ruben Rorije, senior data application engineer van Movexx International: "We zagen dat bepaalde softwareblokken uit het ene project doorrolden in het andere project. Het was niet altijd duidelijk welke code tot de basissoftware behoorde en welke klantspecifiek was. We wilder beter onderscheiden welke software standaard (dus altijd te hergebruiken) en welke klantspecifiek was. Ook willen we met onze vrij beperkte capaciteit voorkomen dat projecten stilvallen omdat die ene software-engineer ziek wordt of vertrekt. We wilden een team maken waarvan de leden elkaars werk konden overnemen. Daarvoor moet je een softwarestructuur hebben die iedereen kan begrijpen. Brisq heeft geholpen om dat op een standaard manier op te zetten."

 

Projectaanpak

Movexx heeft de bestaande software als uitgangspunt genomen en gekeken naar alle projecten en de aanwezige software. Bepaalde code zag men bij meerdere klanten terugkomen, dus is het logisch dat het bedrijf die standaard gaat aanbieden.

Maar hoe hebben Movexx en Brisq dit project aangepakt? Zorg dat je de april-editie van Aandrijjven & Besturen te pakken krijgt en je weet het. Uit 23 april 2024.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (12)

22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
23 april 2024 - Stuttgart (D)
Control
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden