Laatste nieuws:

GUILDFORD (ENGELAND), 8 december 2016 16:00

Supercondensator doorbraak voor robots en EV’s

De Universiteit van Surrey en Augmented Optics hebben in samenwerking met de University of Bristol een mogelijk revolutionaire technologie ontwikkeld voor toepassingen die voorheen accutechnologie nodig hadden om te werken.

'
1/1

De ontwikkeling door Augmented Optics kan resulteren in een ‘supercondensator’ met een grote energiedichtheid en een snelle laadtijd. Toepassingen zijn te vinden op alle gebieden waar accutechnologie gebruikt wordt, zoals mobiele apparaten, elektrische voertuigen (EV’s) en robots.

Elektrisch ‘tanken’

Om een vergelijking te maken. Op dit moment kun je met een elektrische auto ongeveer van Amsterdam naar Eindhoven rijden voor hij weer 6 tot 8 uur in de oplader moet. Met deze nieuwe technologie rij je van Amsterdam naar Berlijn en duurt het opladen slechts enkele minuten. Dezelfde tijd die je kwijt bent als je met een reguliere brandstofauto bij een pompstation staat.

Supercondensatoren

De achterliggende technologie is afgeleid van de techniek waarmee zachte contactlenzen gemaakt kunnen worden. De gebruikte materialen zijn gebaseerd op grote organische polymeren, bestaande uit een heleboel sub-eenheden die samen in een 3-dimensionaal netwerk zijn gerangschikt.

Dr. Ian Hamerton van de University of Bristol: “Deze polymeren hebben ook veel andere mogelijke toepassingsgebieden waarbij stevige, flexibele en geleidende materialen wenselijk zijn, waaronder bio-elektronica, sensoren, draagbare elektronica en geavanceerde optica. We geloven dat dit een heel opwindende en in potentie revolutionaire ontwikkeling is.”

bron: University of Surrey

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (11)

23 april 2024 - Stuttgart (D)
Control
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden