Laatste nieuws:

, 7 mei 2024 10:54

Inschrijving ROIBOT Award 2024 open

"We zijn altijd verbaasd over de creatieve manier waarop bedrijven onze componenten gebruiken. Van geautomatiseerde regenwormboerderijen tot robots die bier serveren", stelt Roy Snellens, Productmanager Low Cost Automatisering (LCA) bij igus B.V. "Daarom organiseren we de ROIBOT Award 2024. Voor de derde keer willen we een podium bieden aan LCA-projecten die blijk geven van moed, creativiteit en out-of-the-box denken." Meedoen kan tot eind juni.

Of het nu gaat om een cobot, knikarm of lineaire robot: igus bekroont slimme en creatieve LCA-projecten voor de derde keer met de ROIBOT Award.'
Of het nu gaat om een cobot, knikarm of lineaire robot: igus bekroont slimme en creatieve LCA-projecten voor de derde keer met de ROIBOT Award.
1/1
Voor de derde keer zet igus projecten met het snelste rendement op investering (ROI) in de spotlights met de ROIBOT Award. Het Keulse bedrijf brnegt naar eigen zeggen alles op de markt voor low-cost automatisering, onder andere via de RBTX-roboticamarktplaats alles op de markt. Van losse componenten en robots met randapparatuur tot complete oplossingen voor toepassingen op maat met volgens igus gemiddelde investeringskosten van 12.000 euro. Daar staat al snel meer dan 100.000 euro voor een industriële robot tegenover, inclusief besturingssysteem, software en licenties.

Meedoen

Gebruikers kunnen zich met hun automatiseringsprojecten tot 30 juni 2024 aanmelden voor de ROIBOT Award via de ROIBOT-website. Voorwaarde is dat de LCA-oplossingen werken met componenten die bij igus of via RBTX.nl zijn aangeschaft, bijvoorbeeld knikarmrobots, lineaire (portaal)robots, delta- en SCARA-robots. igus biedt ondersteuning indien gewenst. Een team van experts maakt gratis video- en beeldopnames van de toepassing en begeleidt de enscenering.
De jury bestaat uit vertegenwoordigers van de vakpers en industrie-experts en selecteert de drie beste projecten die opvallen door originaliteit en een korte terugverdientijd. De winnaar ontvangt LCA-hardware ter waarde van 5000 euro terwijl de runners-up 2500 euro en 1000 euro krijgen.

Investeerders

"De wedstrijd biedt deelnemers ook internationale media-aandacht en de mogelijkheid om te netwerken met andere automatiseringsliefhebbers, ervaringen uit te wisselen, inspiratie op te doen en misschien zelfs nieuwe carrièremogelijkheden te verkennen. Tijdens de laatste ROIBOT Award werden bijvoorbeeld investeerders gevonden voor een jonge startup", zegt Snellens. In 2022 won MFG Technik & Service GmbH uit Kranzberg bij München met de Label Monkey, die industriële pallets aan drie zijden labelt met behulp van de robolink DP-robotarm van igus.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (8)

28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Katthedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden