Laatste nieuws:

, 19 maart 2024 16:11

ROWI vermindert met warmteterugwinning energieverbruik persluchtsysteem

ROWI, actief in metaalconservering en -stralen, bespaart de nodige energie in de fabriek in Baak. Dat is te danken aan het geüpgradede persluchtsysteem dat nu bestaat uit een EG45V-compressor met frequentieregelaar, twee EG45-compressoren met vast toerental en een ELGi-warmteterugwinningssysteem (HRS). De restwarmte van de compressoren wordt gebruikt om de productieruimtes te verwarmen.

Deel van het geüpgradede persluchtsysteem bij ROWI dat bestaat uit een EG45V-compressor met frequentieregelaar, twee EG45-compressoren met vast toerental en een ELGi-warmteterugwinningssysteem (HRS).'
Deel van het geüpgradede persluchtsysteem bij ROWI dat bestaat uit een EG45V-compressor met frequentieregelaar, twee EG45-compressoren met vast toerental en een ELGi-warmteterugwinningssysteem (HRS).
1/1
In de fabriek staat een robotstraalruimte van meer dan 25 m lang, die het mogelijk maakt om grote metalen componenten te renoveren, bijvoorbeeld van schepen. Behalve in metaalconservering blinkt ROWI ook uit in grootschalige straalprojecten, zoals voor wegen en start- en landingsbanen van luchthavens. ROWI, met meer dan 45 jaar ervaring in industrieel stralen, ontwikkelt ook gespecialiseerde straalmachines op maat zowel voor de eigen vloot als voor klanten.

Geen storingen of problemen

Voor hun straalwerkzaamheden gebruikt ROWI perslucht. Alphons de Beer, commercieel manager bij ROWI: "Onze kennismaking met de producten van ELGi kwam via onze serviceprovider en ELGi's channelpartner in Nederland, Promotech. De installatie vond plaats in 2022 en de betrouwbaarheid van het systeem was uitzonderlijk. Afgezien van routineonderhoud zijn wij geen compressorstoringen of problemen tegengekomen. Voor ons spreekt dit voor zich. De compressoren doen wat wij ervan verwachtten: betrouwbaar, efficiënt en met een voorbeeldige service van Promotech."

Kritische overweging

Het ELGi-warmteterugwinningssysteem dat in het persluchtsysteem is geïntegreerd, maakt gebruik van de restwarmte die door de compressoren wordt geproduceerd. Die wordt gebruikt voor het vloerverwarmingssysteem en het verwarmen van de productiehallen Bijgevolg heeft ROWI geen andere warmtebronnen gebruikt dan de restwarmte die door de compressoren wordt geproduceerd.
Energieverbruik is voor ons een kritische overweging. In Nederland is het beheersen van het energieverbruik en de stroompiek die van het elektriciteitsnet wordt afgenomen cruciaal voor operationele efficiëntie en het vermijden van boetes van energiebedrijven. Bij de keuze van compressoren hebben wij niet alleen de energie-efficiëntie geëvalueerd, maar ook de bijdrage aan meer duurzaamheid. De warmteterugwinningsmogelijkheden van ELGi stellen ons in staat om ons energieverbruik te optimaliseren en bij te dragen aan een milieuvriendelijkere bedrijfsvoering."

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden