Laatste nieuws:

, 10 april 2024 10:45

Gwneud yng Nghymru: 3 miljoen frequentieregelaars

Invertek Drives Ltd heeft de productie van de 3 miljoenste frequentieregelaar gevierd. De Welsmen en Welshes hebben voor dat laatste miljoen maar drie jaar nodig gehad. Allemaal ‘gwneud yng Nghymru’: gemaakt in Wales.

Van links naar rechts Invertek-ceo Adrian Ellam met Rhydian Welson, directeur Sales & Marketing en technisch directeur Glyn Jones.'
Van links naar rechts Invertek-ceo Adrian Ellam met Rhydian Welson, directeur Sales & Marketing en technisch directeur Glyn Jones.
1/1
En het potentieel voor verdere groei is nog altijd fors. Volgens Invertek draaien er wereldwijd nog steeds meer dan 80 miljoen elektromotoren zonder frequentieregelaar. Daar valt nog heel wat energie te besparen. "Het aanpakken van energieverspilling en uitstoot is een wereldwijde prioriteit", zegt Adrian Ellam, ceo van Invertek. "Onze frequentieregelaars vormen een krachtige oplossing om energieverspilling en uitstoot van broeikasgassen tegen te gaan."

Warmtepompmarkt

Invertek mikt ook met gespecialiseerde productlijnen op specifieke markten. Zo is de Optidrive Coolvert speciaal ontworpen voor warmtepomp- en koelsystemen. Die investering is essentieel geweest voor het binnenhalen van grote OEM-contracten in de snel groeiende warmtepompmarkt. In Nederland worden de Optidrive-frequentieregelaars op de markt gebracht door Hiflex

Miljoeneninvestering

Ellam benadrukt dat het bedrijf blijft innoveren. Recent zijn plannen aangekondigd voor een miljoeneninvestering in het onderzoeks- en ontwikkelingsprogramma voor frequentieregelaars. Een nieuw innovatiecentrum en hoofdkantoor maken hier deel van uit. "We breiden ons innovatieteam aanzienlijk uit om de volgende generatie ‘drive'-producten te ontwikkelen, aangezien meer industrieën en sectoren deze technologie gebruiken om het systeemrendement te verhogen en het energieverbruik te verlagen." Ook de productiecapaciteit wordt uitgebreid naar meer dan 1,5 miljoen frequentieomvormers per jaar.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (8)

28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Katthedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden