Laatste nieuws:

, 4 mei 2009 07:06

Verliesverrekening over 2008 verruimd

Als onderdeel van het recent gepresenteerde stimuleringspakket is de verliesverrekening over 2008 verruimd. Met een verruiming van de verliesverrekening in 2009 beoogt het kabinet direct liquiditeit te creëren voor bedrijven die over 2008 verliezen hebben gemaakt.

'
1/1

Bedrijven kunnen hun verlies verrekenen met de winst die ze in het verleden hebben behaald. De voorgestelde verruiming komt neer op vervroeging van de uitbetaling van de verliesverrekening met minimaal een half jaar. Ondernemers die inkomstenbelasting betalen over hun winst kunnen drie jaar terug hun verlies verrekenen; ondernemers die vennootschapsbelasting betalen (NV's en BV's) kunnen één jaar terug hun verlies verrekenen. Om in aanmerking te komen voor de verruiming is het niet nodig om bij de Belastingdienst een aangifte te overleggen. Het is voldoende om een redelijke schatting van het verlies over 2008 te doen, bijvoorbeeld op basis van een voorlopige jaarrekening. Verder hoeft de aanslag over het jaar waarmee het verlies wordt verrekend niet definitief te zijn vastgesteld. Een voorlopige aanslag is al voldoende. FME is blij met de liquiditeitsimpuls door middel van een vervroegde uitbetaling van de verliesverrekening door de belastingdienst. De achterwaartse verliescompensatie is sinds 2007 echter beperkt tot één jaar. Deze inperking zou ongedaan moeten worden gemaakt waardoor de zogenaamde carry back drie jaar wordt.

bron: FME

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (11)

14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
15 mei 2024 - Evenementenhal Hardenberg
Maakindustrie Expo
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden