Laatste nieuws:

DEN HAAG, 16 januari 2009 16:11

Energielabel verbeterd en duidelijker

Het energielabel is verbeterd. Minister Van der Laan voor Wonen, Wijken en Integratie schrijft de Tweede Kamer dat het energielabel is aangepast, zodat in één oogopslag duidelijk wordt voor welk type woning het label is. Ook geeft het label precies aan welke maatregelen genomen kunnen worden om het huis energiezuiniger te maken, waardoor ook de energiekosten kunnen dalen.

'
1/1

De minister verwacht dat het verbeterde label huiseigenaren verder stimuleert tot het nemen van energiebesparende maatregelen. De overheid draagt daar aan bij met regelingen en subsidies. Een concreet voorbeeld is de regeling Groen beleggen. Daarmee kunnen woningeigenaren een (groene) hypotheek gebruiken om onder aantrekkelijke financieringsvoorwaarden energiebesparende maatregelen in hun woning te treffen.

Veel kritiek

Het afgelopen jaar is er veel kritiek geweest op de kwaliteit van het energielabel. Om het label te verbeteren is nauw overleg gevoerd met vele belanghebbenden, zoals de Woonbond, Aedes, de Nederlandse Vereniging van Makelaars en de Vereniging Eigen Huis. Daarnaast is het label getoetst bij consumentenpanels.

Inmiddels zijn in 2008, het eerste jaar van het energielabel, bij de verkoop of verhuur van een woning al 739.000 labels verstrekt. Het verbeterde energielabel wordt de komende weken in productie genomen en is vanaf begin maart 2009 beschikbaar. Het bestaande energielabel, dat vanaf 1 januari 2008 op de markt is, blijft gewoon geldig. Woningeigenaren die al een label hebben, kunnen vanaf begin maart het verbeterde energielabel via internet kosteloos aanschaffen.

bron: VROM

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (11)

14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
15 mei 2024 - Evenementenhal Hardenberg
Maakindustrie Expo
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden