Laatste nieuws:

DELFT, 7 augustus 2008 14:20

Studenten TU Delft racen op bio-ethanol

Het DUT Racing team van de TU Delft neemt deze week deel aan de Formula Student Germany competitie. Met een lichtgewicht auto, rijdend op bio-ethanol (E-85) behaalde het Delftse team een tweede plaats op de Formula Student UK competitie, op het circuit van Silverstone. Het team heeft tevens prijzen gewonnen voor het lichtste ontwerp en voor het meest efficiënte brandstofgebruik.

Het DUT Racing team van de TU Delft neemt van 6 tot en met 10 augustus deel aan de Formula Student Germany competitie.'
Het DUT Racing team van de TU Delft neemt van 6 tot en met 10 augustus deel aan de Formula Student Germany competitie.
1/1

Het Duitse evenement, dat plaatsvindt op het circuit van Hockenheim, maakt deel uit van de wereldwijde Formula Student competitie.Dit is de grootste en oudste competitie voor studenten ter wereld, met meer dan 400 deelnemende universiteiten en hogescholen. Bijna 80 van deze universiteiten nemen deel aan het evenement in Duitsland. Het Delftse team is naast het team van de TU Eindhoven de Nederlandse inzending voor de competitie.

Beoordeling op verschillende aspecten

Op een evenement wordt de raceauto op verschillende aspecten beoordeeld. Er wordt niet alleen gelet op de prestaties van de auto zoals acceleratie en weggedrag. Ook worden aspecten als technisch ontwerp, produceerbaarheid, kosten, zuinigheid en veiligheid van de raceauto onder de loep genomen. Zo worden de studenten op kwaliteiten beoordeeld die verder gaan dan een éénmalige raceprestatie. Het overall klassement is daardoor niet alleen afhankelijk van de snelheid van de coureur en auto.

Bio-ethanol als brandstof

Met de nieuwste wagen, de DUT08, presenteert het DUT Racing team voor het eerst in Nederland een Formula Student racewagen die rijdt op bio-ethanol. Door slim gebruik te maken van koolstofvezels hebben de Delftenaren al jaren een van de lichtste wagens van de competitie. De wagen van dit jaar weegt 156 kg, hiermee is het team 50 kilogram lichter dan het gemiddelde.

Oudste en grootste studentenproject

Het DUT Racing team is het oudste en grootste studentenproject van de TU Delft. Het doel van het DUT (Delft University of Technology) Formula Student Racing Team, zoals de naam volledig luidt, is studenten de kans te geven om tijdens hun opleiding deel te nemen aan een hightech interfacultair ontwerpproject. Door deelname aan dit project komen studenten niet alleen met techniek in aanraking, maar ook met onderwerpen zoals teamwork, planning en management.

www.dutracing.nl

bron: TU Delft

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (11)

14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
15 mei 2024 - Evenementenhal Hardenberg
Maakindustrie Expo
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden