Laatste nieuws:

, 28 maart 2024 00:00

Gerecyclede kunststof in buitenmantel middenspanningskabels

Netbeheerder Liander gaat middenspanningskabels van TKF toepassen met een buitenmantel die voor de helft uit hergebruikte kunststof bestaat. Denk daar maar eens als je jouw haren wast – want die kabelmantels bestaan deel uit oude shampooflessen.

'
1/1
Samen met Borealis is het TKF gelukt herbruikbare kunststoffen zodanig te optimaliseren dat ze aan alle vereiste eigenschappen voldoen voor langdurig gebruik in kabels. Met de deels gerecyclede buitenmantel ‘gebruikt' Liander tot en met 2027 ongeveer 2.240 ton minder nieuw plastic gebruikt tot en met 2027. en het scheelt de uitstoot van 6 miljoen kilometers autorijden.

Shampoolucht

Rob Roeloefs, manager Corporate Social Responsibility bij TKF: ‘Samen is er hard gewerkt aan het toepassen van gerecycled kunststof in producten van TKF. Werd er op de eerste kabels nog wat lachwekkend gereageerd vanwege de zachtroze kleur én de heerlijke shampoolucht in onze fabriek, inmiddels staan we aan de vooravond van de productie van distributiekabels met kunststof recyclaat die voldoen aan alle geldende kwaliteits- en milieunormen. Door samenwerking in de keten veranderen we de berg kunststofafval in een nieuwe grondstof."
Co den Hartog, innovatiemanager Duurzaam Assetmanagement Liander: ‘Deze marktintroductie is het resultaat van een langjarige samenwerking tussen Liander en TKF. Een traject met ambitie, tegenslagen, technische en logistieke uitdagingen en vooral met veel persoonlijke inzet vanuit beide bedrijven. Mensen maken het verschil.'

 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (12)

22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
23 april 2024 - Stuttgart (D)
Control
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden