Laatste nieuws:

, 11 oktober 2023 09:09

Automatiseerder Sigmatek viert 35e verjaardag

Het verhaal van Sigmatek start als Andreas Melkus, Theodor Kusejko en Marianne Kusejko de stap naar onafhankelijkheid wagen en een modern besturingssysteem voor machinebouw en robotica lanceren. 35 jaar later is het in Salzburg gevestigde familiebedrijf uitgegroeid tot een gevestigde speler in de industrie die wereldwijd complete automatiseringssystemen levert.Besturingen, I/O's, visualisatie, aandrijftechniek en safety in een innovatief object georiënteerd engineeringplatform

35 jaar automatiseringstechnologie van Sigmatek is voor de eigenaren van de in Salzburg gevestigde onderneming reden tot feest en dankbetuiging aan klanten, werknemers en leveranciers. Op de foto van links naar rechts Theodor Kusejko, Marianne Kusejko, Andreas Melkus en Alexander Melkus'
35 jaar automatiseringstechnologie van Sigmatek is voor de eigenaren van de in Salzburg gevestigde onderneming reden tot feest en dankbetuiging aan klanten, werknemers en leveranciers. Op de foto van links naar rechts Theodor Kusejko, Marianne Kusejko, Andreas Melkus en Alexander Melkus
1/1
Sigmatek - in Nederland en Belgie vertegenwoordigd door SigmaControl - is gevestigd in Lamprechtshausen, vlakbij Salzburg. Hier worden de state-of-the-art componenten gecreëerd in hard- en software. "Sigmatek is één van de weinige Europese middelgrote bedrijven die complete automatiseringssystemen ontwikkelt en nog steeds in Europa produceert. SIGMATEK is geworteld in Salzburg. Van hieruit worden onze oplossingen aan de wereld geleverd. We zetten ons in om doelgericht en toch duurzaam te groeien. Succes op lange termijn is voor ons belangrijker dan rendement op korte termijn", zegt managing director Marianne Kusejko.

Verminderen van complexiteit

Momenteel worden de productie- en magazijncapaciteiten uitgebreid en gemoderniseerd. Het in Salzburg gevestigde hightech bedrijf is nog steeds volledig in familiebeheer, heeft ongeveer 400 mensen in dienst in de provincie Salzburg en nog eens 100 op 10 andere locaties, waarbij het bedrijf wereldwijd wordt vertegenwoordigd door verkooppartners.
In een tijd waarin veel dingen niet voorspelbaar of te plannen zijn, is flexibel reageren een succesfactor waarin we uitblinken", aldus managing director Alexander Melkus. Het verminderen van de complexiteit van automatiseringstoepassingen en de continue technologische ontwikkeling van het productportfolio, blijft de komende jaren de focus.

Stapje extra

De uitdagende jaren van Covid 19, tekorten aan componenten en knelpunten in de toeleveringsketen bewezen het belang van een hoog percentage interne productie en van nauwe samenwerking met klanten, leveranciers en werknemers. "Als er een crisis is, gaat het om het vinden van oplossingen. Ons team staat altijd klaar om net dat stapje extra te zetten voor de klant. We hebben er de afgelopen jaren alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat we aan onze relaties konden leveren: de inkoopafdeling vond manieren om de benodigde onderdelen te vinden, R&D voerde productherontwerpen uit, productie produceerde kleinere partijgroottes en de verkoopafdeling bleef op de hoogte van de klantcommunicatie en ondersteunden elkaar bij elke stap", zegt Melkus trots.


Holistische kijk

De automatiseringsexpert uit Salzburg begeleidt haar klanten bij alle aspecten van automatisering, van conceptcreatie en projectplanning tot aan het einde van de ‘productlifecycle'. "We zijn toegewijd aan het creëren van modulaire, ‘state-of-the-art' automatiseringsoplossingen , het opbouwen van nauwe partnerschappen en zijn trots op onze branche specifieke technische knowhow en uitgebreide klantenondersteuning. Daar komt nog eens onze bereidheid bij om klant specifieke hardware te ontwikkelen", vat Melkus het DNA van Sigmatek samen. "Deze holistische kijk op het machineproces maakt het mogelijk om de time-to-market duurzaam te verkorten, samen met de engineeringkosten voor het ontwikkelen van nieuwe machines. En dat is wat onze klanten waarderen."

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden