Laatste nieuws:

, 13 maart 2024 09:27

Riemaandrijvingen beheren en onderhouden via je telefoon

Gates komt met een mobiele versie van het Design Power-platform voor riemaandrijvingen: Design Power Mobile. De app is gratis te downloaden in de Apple- en Android-stores. Helaas is geen Nederlandstalige beschikbaar. Het programma is ook beschikbaar voor je desktop.

'
1/1
De app combineert de bestaande functionaliteit van het Design Flex Pro-systeem met een nieuwe Facility Management-module en vier ‘tools' voor onderhoudsondersteuning van je riemaandrijvingen. Via de Facility Management-module krijg je een overzicht van je riemaandrijvingen en ontvang je onderhoudswaarschuwingen en vervangingsalarmeringen. Via deze link kan je Design Power Mobile downloaden.

Microfoon

De app kan bovendien bepalen of de riemspanning juist is. Met de microfoon in je mobiel wordt via de frequentie de spanning in de riem bepaald en of deze eventueel moet worden bijgesteld. De microfoon wordt ook gebruikt om te controleren of het geluidsniveau binnen de toegestane gezondheidsparameters valt. De meting helpt ook bij het opsporen van om mogelijk versleten of beschadigde onderdelen.

Camera

De toerentalmeter die als functie in de app zit, gebruikt de flits van de telefoon als stroboscoop met instelbare frequentie. Hiermee kan je de snelheid van de riemaandrijving schatten zonder andere systeeminformatie. De camera wordt ook gebruikt om de hartafstand van de riemaandrijving te meten. Handig bij lastig bereikbare aandrijvingen.

Design Power-platform

Gelijktijdig met de lancering van Design Power Mobile heeft Gates ook het Design Power-platform, dat uit Design Flex Pro en Design IQ bestaat, grondig herzien. Met Design Flex Pro kan je elke mogelijke oplossing voor een riemaandrijving met twee poelies bepalen voor een reeks specifieke parameters. Met Design IQ kan je riemaandrijvingen ontwerpen met standaard en niet-standaard lengtes en poeliematen met aangepaste kettingwielen en voorwaarden voor complexere v-snaar- en meerpuntsriemaandrijvingen.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (12)

22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
23 april 2024 - Stuttgart (D)
Control
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden