Laatste nieuws:

, 19 januari 2024 15:05

ABB-overname Meshmind wordt AI en software R&D-hub B&R

ABB heeft 18 januari bekendgemaakt dat het een meerderheidsbelang heeft genomen in het Bosnische Meshmind, gevestigd in Sarajevo. Vooral B&R moet van de overname gaan profiteren. Meshmind houdt zich bezig met software-engineering en met de overname breidt ABB de onderzoeks- en ontwikkelingsmogelijkheden op het gebied van AI, Industrial IoT en machine vision uit. Financiële details van de transactie, die naar verwachting in het eerste kwartaal van 2024 wordt afgerond, zijn niet bekendgemaakt.

'
1/1
De integratie van de ongeveer 50 werknemers van Meshmind zal de samenwerking met B&R-teams uitbreiden in een reeks R&D-projecten, waaronder deep-learning vision-systemen, AI-enabled engineering-tools en IoT-app-ontwikkeling, vanuit hun kantoor in Sarajevo. Die vestiging wordt ook B&R's nieuwe wereldwijde hub voor AI- en softwareontwikkeling.

Software- en AI-gestuurde oplossingen

"AI-gestuurde robotica en automatisering hebben het vermogen om industrieën te transformeren, door bedrijven meer flexibiliteit en intelligentie te bieden te midden van kritieke wereldwijde trends en uitdagingen op het gebied van arbeidskrachten", zegt Sami Atiya, president van ABB Robotics and Discrete Automation Business Area. "Door deze overname zullen we de ontwikkeling van onze software- en AI-gestuurde oplossingen verder versnellen om automatisering adaptiever en toegankelijker te maken, waardoor bedrijven van elke omvang veerkrachtiger kunnen worden."

Investeringsfocus

"Deze overname bouwt voort op onze succesvolle relatie met Meshmind om een nieuwe wereldwijde R&D-hub voor B&R op te zetten", zegt Joerg Theis, president van de Machine Automation Division / B&R ceo. "Als onderdeel van ons bredere ecosysteem dat universiteiten, partners en start-ups omvat, zal deze nieuwste investering onze capaciteit en expertise versterken om oplossingen te creëren die het leven van onze klanten gemakkelijker maken en hen helpen de toekomst van hun industrieën vorm te geven."
De investering valt samen met ABB's recente overname van Sevensense, een leverancier van AI-gebaseerde 3D vision navigatietechnologie voor autonome mobiele robots (AMR's). Beide overnames benadrukken de strategische investeringsfocus van ABB en B&R op innovatieve AI- en softwareoplossingen.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden