Laatste nieuws:

, 5 februari 2024 11:54

Organisatie SPS in Neurenberg uitgeteld

Dames en heren, de cijfers zijn binnen: 1229 exposanten wisten vorig jaar november 50.081 bezoekers te verleiden tot een bezoek aan de SPS, de jaarlijkse automatiseringsdriedaagse in Neurenberg. Voor de cijferfetisjisten heeft de beursorganisator Mesago alle mogelijke getallen op een rijtje gezet. Nederland wist bijvoorbeeld beslag te leggen op de vijfde plaats als je kijkt naar de herkomst van de niet-Duitse exposanten. Dit jaar wordt de SPS gehouden van 12 tot en met 14 november.

Foto Mesago Messe Frankfurt GmbH / Arturo Rivas'
Foto Mesago Messe Frankfurt GmbH / Arturo Rivas
1/1
Van alle exposanten die deelnamen aan de SPS 2023 kwam 38 procent van buiten Duitsland. China, Italië en de Verenigde Staten vormden de top-3, met een gedeelde vierde plaats voor Zwitserland, Oostenrijk en Taiwan en Nederland dus op de vijfde plaats. Van de bezoekers kwam 28 procent uit het buitenland, met daarbij dan weer 27 procent meer bezoekers van buiten Europa dan in 2022in vergelijking met de SPS 2022. Alle verzamelde cijfers vind je hier.

Exposanten tevreden

Ook de tevredenheid van de exposerende bedrijven worden gekwantificeerd: voor 78 procent van hen was het niet de eerste keer op de SPS en 99 procent van exposanten omschrijft het evenement als belangrijk of zeer belangrijk voor hun bedrijf. Dat laatste heeft ongetwijfeld te maken met de bezoekers: 71 procent van de aanwezige professionals had inspraak in de aankoopbeslissingen van hun bedrijf. "De SPS in Neurenberg biedt Festo het ideale platform om met onze klanten te spreken over innovatieve oplossingen voor duurzame automatisering", luidt de samenvatting van Festo's Gerhard Borho, lid van de Raad van Bestuur voor Informatietechnologie en Digitalisering.

'Olympiade van de Automatisering'

Gerd Hoppe, van het Beckhoff-management verklaart de deelname een compleet succes: "De SPS 2023 heeft zijn reputatie als belangrijkste industriebijeenkomst in Zuid-Duitsland en aangrenzende Europese regio's opnieuw waargemaakt. Met talrijke contacten van hoge kwaliteit blijft het een van onze centrale face-to-face evenementen met een wereldwijd bereik. Het is ook de perfecte aanvulling op ons eigen virtuele informatieaanbod. Het is geen toeval dat we bij Beckhoff naar de SPS verwijzen als de 'Olympiade van de Automatisering', die zich, behalve door zeer concrete projectbesprekingen met onze klanten, onderscheidt door een grote verscheidenheid aan getoonde innovaties."

'Centrale rol in de bedrijfsstrategie'

 

Jan Melter, marketing-mManager van Bihl-Wiedemann GmbH, voegt hieraan toe: "Als specialisten in automatiserings- en veiligheidstechniek speelt de SPS sinds 1995 een centrale rol in onze bedrijfsstrategie. Hier presenteren we innovatieve automatiseringsoplossingen die onze klanten helpen de bedrading van hun machines en systemen radicaal te vereenvoudigen en kosteneffectieve digitalisering op veldniveau te implementeren. De SPS is het ideale platform om in contact te komen met onze klanten en ‘prospects' en hen te voorzien van advies op maat."

Bezoekers tevreden

 

De resultaten van de bezoekersenquête geven ook aan hoe tevreden ze waren over het evenement: 94 procent wil in de toekomst weer naar de SPS gaan, 95 procent beveelt het collega's aan en 98 procent was blij of zeer blij dat ze aanwezig waren. Met name de aanwezige experts waarderen de grote verscheidenheid aan productinnovaties en trends, samen met de kans om kennis en ervaringen uit te wisselen met mensen van over de hele wereld.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden