Laatste nieuws:

, 9 januari 2024 13:32

Kandidaten gezocht voor HERMES Award 2024

De Deutsche Messe zoekt kandidaten voor de HERMES Award. De prijs voor deelnemers aan de Hannover Messe zal worden uitgereikt door de Duitse minister van Onderwijs en Onderzoek, Bettina Stark-Watzinger, tijdens de openingsceremonie van de beurs op 21 april. De deadline voor de inzendingen is 21 februari. Ook worden inzendingen gevraagd voor de HERMES Startup Award.

De Smart Flex Effector van Bosch Rexroth, winnaar van de HERMES Award 2023, maakt de automatisering mogelijk van processen die voorheen moeilijk beheersbaar waren of alleen handmatig konden worden uitgevoerd. (Foto Martin Stollberg)'
De Smart Flex Effector van Bosch Rexroth, winnaar van de HERMES Award 2023, maakt de automatisering mogelijk van processen die voorheen moeilijk beheersbaar waren of alleen handmatig konden worden uitgevoerd. (Foto Martin Stollberg)
Rechts
1/2
De onafhankelijke jury zal voor de eerste keer worden voorgezeten door Prof. Dr.-Ing. Holger Hanselka, president van de Fraunhofer Gesellschaft. Onder zijn voorzitterschap zullen de juryleden uit de inzendingen telkens drie producten nomineren voor de HERMES Award en voor de HERMES Startup Award, en uit die genomineerden de respectieve winnaar aanwijzen. De mate van technologische innovatie, voordelen voor de industrie, het milieu en de samenleving, evenals kosteneffectiviteit en implementatierijpheid zijn belangrijke criteria bij de beoordeling welke inzending de prijs verdient.

Bewezen technologische oplossingen

Elk jaar bekroont Deutsche Messe AG op de Hannover Messe een bedrijf met de HERMES Award als erkenning voor een product of oplossing die een bijzonder hoge mate van technologische innovatie laat zien. Alleen technologische oplossingen die zich al in de industriële praktijk hebben bewezen, komen in aanmerking. Bedrijven kunnen zich aanmelden via https://hermes-award.alpha-awards.com. Wel even een account aanmaken.

Smart Flex Effector

Bosch Rexroth ontving de HERMES Award 2023 voor de Smart Flex Effector, een op sensoren gebaseerde compensatiemodule (eindeffector) voor robots, met onafhankelijke, nauwkeurige kinematica in zes vrijheidsgraden. De module kan worden gebruikt in handling- of verbindingsprocessen met nauwe toleranties in automatiseringstechnologie of robotica, met lasten tot 6 kg. De positie van werkstukken of handlingobjecten kan worden gedetecteerd door robots die zijn uitgerust met de Smart Flex Effector. Het toepassingsgebied is veelzijdig, aangezien het ook geschikt is voor samenwerking tussen mens en robot als een add-on apparaat voor een verscheidenheid aan robots.

Nederlandse startup winnaar in 2023

De HERMES Startup AWARD 2023 ging naar NederlandMantiSpectra uit Eindhoven werd bekroond voor zijn ChipSense-product. Het is een volledig geïntegreerde nabij-infraroodsensor - de kleinste in zijn soort op de markt, met een voetafdruk van een vierkante millimeter. De sensor maakt snelle, zeer nauwkeurige analyse mogelijk en wordt direct op de productielijn gebruikt, van waaruit hij realtime gegevens levert. Hierdoor kunnen defecten worden opgespoord zodra ze zich voordoen en kunnen besparingen worden gerealiseerd door onmiddellijke kwaliteitscontrole ter plaatse, aan de productielijn. Het product wordt al gebruikt in de industrie, landbouw en voedselverwerking.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden