Laatste nieuws:

, 17 april 2023 09:52

Eindhovense startup MantiSpectra wint Hermes Startup Award

De Hermes Startup Award is dit jaar gewonnen door MantiSpectra uit Eindhoven. Ze kregen de industrieprijs voor hun ChipSense ‘sensor on a chip’. De prijsuitreiking had plaats tijdens de officiële opening van de Hannover Messe op 16 april 2023 in aanwezigheid van bondskanselier Olaf Scholz.

De Eindhovense startup Mantispectra heeft op de Hannover Messe de Hermes Startup Award gewonnen voor hun ChipSense 'sensor on a chip'. Links Manispectra-ceo Maurangelo Petruzzella en rechts coo Kaylee Hakkel met de oorkonde en trofee. '
De Eindhovense startup Mantispectra heeft op de Hannover Messe de Hermes Startup Award gewonnen voor hun ChipSense 'sensor on a chip'. Links Manispectra-ceo Maurangelo Petruzzella en rechts coo Kaylee Hakkel met de oorkonde en trofee.
1/1

"De kleine en kosteneffectieve sensor in het nabij-infraroodspectrum is gemakkelijk te integreren en opent een hele reeks nieuwe toepassingsperspectieven. Bijvoorbeeld in de landbouw of voedselverwerking", aldus prof. Reimund Neugebauer, voorzitter van de Fraunhofer Gesellschaft en voorzitter van de Hermes Startup Award-jury. Met de jaarlijkse Hermes Startup Award erkent Deutsche Messe een bedrijf dat jonger is dan vijf jaar en waarvan het product of de oplossing een bijzonder hoog niveau van technologische innovatie vertoont. De prijs wordt traditioneel uitgereikt tijdens de openingsceremonie van de Hannover Messe. Meer dan 300 startups tonen dit jaar hun innovaties op de Hannover Messe.

‘Sensor-on-a-chip'

Het bekroonde product van MantiSpectra is een volledig geïntegreerde nabij-infraroodsensor (Near Infra Red - NIR) ‘on a chip'. Met 1 vierkante millimeter is het de kleinste in zijn soort die nu op de markt is. De sensor maakt een snelle, zeer nauwkeurige analyse mogelijk en wordt rechtstreeks op de productielijn gebruikt, van waaruit hij real-time gegevens levert. Dit maakt het mogelijk gebreken op te sporen zodra ze zich voordoen en besparingen te realiseren door onmiddellijke kwaliteitscontrole ter plaatse, aan de productielijn. Het product wordt al gebruikt in de industrie, de landbouw en de levensmiddelenindustrie. Klik hier voor een korte video over de sensorontwikkeling.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (7)

5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Kathedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden