Laatste nieuws:

, 12 september 2023 14:07

Emerson neemt Afag over (video)

Aan het einde van deze maand wil Emerson, dat dan aan het einde van het fiscale jaar 2023 zit, de eerder aangekondigde overname van het Zwitserse Afag Holding AG hebben afgerond. Laatstgenoemde is actief in de fabrieksautomatisering met aan- en afvoersystemen en bijvoorbeeld pick&place oplossingen op basis van lineaire aandrijvingen.

'
1/1

Het Afag-hoofdkantoor is gevestigd in het Zwitserse Zell. Het bedrijf heeft behalve in Zwitserland ook vestigingen in Duitsland, China en de VS en wordt in 30 landen vertegenwoordigd. In Nederland wordt Afag vertegenwoordigd door Germo Techniek

 

Positie versterken

Emerson wil met de technologie en het productprogramma van de Zwitsers hun positie op de markt voor fabrieksautomatisering versterken. Emerson is op die markt nu goed voor USD 900 miljoen. Met vooral de elektrische lineaire aandrijvingen van Afag komt daar een markt met een waarde van meer dan USD 9 miljard dollar bij zegt Emerson naar aanleiding van de overeengekomen overname. Ram Krishnan, ceo Emerson. "Afag en zijn werknemers zullen een belangrijke rol spelen in het versterken van Emerson's kracht en innovatie in fabrieksautomatisering."

Complete oplossingen

"We zijn verheugd om ons bij Emerson aan te sluiten en voort te bouwen op het bestaande leiderschap op het gebied van fabrieksautomatisering, terwijl we ons wereldwijde bereik verder uitbreiden", zegt Adrian Fuchser, ceo Afag. "Onze klanten vertrouwen op Afag voor essentiële, op maat gemaakte systemen en we krijgen energie van deze kans om een meer uitgebreide en holistische oplossing te creëren voor hun motion-behoeften. We delen de visie van Emerson om complete oplossingen te bieden en we kijken er naar uit om blijvend succes te boeken als onderdeel van Emerson."

 

De overname moet nog wel worden goedgekeurd door de verschillende autoriteten. De voorwaarden van de transactie zijn niet bekendgemaakt. De Zwitsers worden ondergebracht in het segment Discrete Automation van Emerson.

 


 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden