Laatste nieuws:

, 25 juli 2023 19:38

University Racing Eindhoven bouwt lichtste elektrische raceauto

University Racing Eindhoven (URE) is half juli op het TT-circuit in Assen als vijfde geëindigd met hun elektrische Formula Student-raceauto URE17. Het is met een massa rond 195 kg de lichtste auto die de opeenvolgend teams in de loop der jaren hebben ontwikkeld. Volgens berichtgeving van Vicor is het gewicht van de raceauto mede dankzij hun vermogensmodules 15 procent lager dan de URE16. Overigens is ook de controller van de elektrische motor gehalveerd in gewicht.

De URE17 is met rond de 195 kg de lichtste elektrische raceauto die het Froluls student-team University Racing Eindhoven heeft ontwikkeld. In Assen eindigde het team onlangs op de vijfde plaats.'
De URE17 is met rond de 195 kg de lichtste elektrische raceauto die het Froluls student-team University Racing Eindhoven heeft ontwikkeld. In Assen eindigde het team onlangs op de vijfde plaats.
1/1
De Vicor-modules zijn gekozen vanwege hun kleine formaat en lage massa. De modules brengen de spanning van de accumulator terug van 400-600 V naar 27-38 V voor de zeven laagspanningscircuits die worden gevoed, inclusief de accumulator en radiatorventilatoren.

Wereldranglijst

De URE17 trekt in 2,1 s op van 0 naar 100 km/u heeft een topsnelheid van 120 km/u. URE - dat dit jaar 20 jaar bestaat - staat op dit moment op een verdienstelijke vierde plaats van de 280 teams wereldwijd in de Formula Student-competitie en hoopt dit jaar te stijgen op de wereldranglijst. De eerstvolgende race heeft plaats in de eerste week van augustus op de Hungaroring in Hongarije, gevolgd door de race op het circuit van Hockenheim in Duitsland half augustus.

The Road to URE

Wie meer wil zien over de geschiedenis van URE is er de online videoserie The Road to URE. Inmiddels staan vier afleveringen online.

 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (7)

5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Kathedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden