Laatste nieuws:

, 31 oktober 2023 11:57

Dell, Nokia en KUKA sluiten zich aan bij ctrlX-platform

Na WAGO haken nu ook Dell en Nokia aan bij Bosch Rexroths open besturingssysteem ctrlX OS. Ook ctrlX World – de online ‘winkel’ voor ‘apps’ en oplossingen van 90 partners die op ctrlX OS draaien – heeft met robotproducent KUKA een volgende nieuwe partner gevonden.

'
1/1
Het eerste systeem- en technologiepartnerschap werd aangegaan met WAGO. "We bieden ctrlX OS aan op onze eigen apparaten en ontwikkelen specifieke toepassingen op basis van het besturingssysteem. WAGO staat momenteel op het punt om de Edge Controller 400 en de Edge Computer met ctrlX OS te lanceren op de SPS. Samen willen we ctrlX OS versterken en promoten", aldus Johannes Pfeffer, vice president Business Unit Automation bij WAGO.

ctrlX als virtuele oplossing

Door het flexibele gebruik op verschillende niveaus is ctrlX OS niet alleen interessant voor industriële besturingen en edge industriële pc's. Als gevirtualiseerde oplossing draait het besturingssysteem ook op servers aan de rand van machines en productielijnen, in het datacenter en in de cloud. Steffen Winkler, salesmanager van de Business Unit Automation & Electrification Solutions bij Bosch Rexroth: "We zijn erin geslaagd om nog meer partnerbedrijven aan te trekken, zoals Dell Technologies en Nokia. Dit betekent dat we nu ook doordringen tot gebieden buiten de fabrieksautomatisering. We hebben nu partnerbedrijven op alle niveaus van de automatiseringspiramide en kunnen dus optimaal profiteren op technologisch niveau."

Softwaremodule

Dell Technologies en Bosch Rexroth werken samen om ctrlX OS te integreren als een out-of-the-box softwaremodule voor Dell NativeEdge, een edge operations softwareplatform dat edge operations vereenvoudigt en zero-touch implementatie en zero-trust mogelijkheden biedt. De oplossing biedt ondernemingen ondersteuning voor toepassingen en services die nodig zijn om elk bedrijfsmiddel naadloos te bedienen - in verschillende sectoren, in cloudomgevingen en op wereldwijd verspreide locaties. Om de productietijd te verkorten, helpen Bosch Rexroth en Dell klanten bij het snel configureren, implementeren en schalen van ctrlX OS in hun omgevingen met Dell Validated Designs for Edge.
Nokia integreert het gevirtualiseerde ctrlX OS in zijn Nokia MX Industrial Edge (MXIE) on-premises operationele technologie (OT) edge-oplossing. Deze draait verschillende applicaties en beschikt over private draadloze 5G-campusnetwerktechnologie. Dankzij deze integratie kunnen Nokia MXIE-klanten ctrlX OS eenvoudig installeren als een applicatie met een muisklik om hun bedrijfskritische use cases uit te voeren met verminderde vertraging (latency).

ctrlX World en Robotic Republic

Na Fanuc heeft nu ook KUKA zich aangesloten bij ctrlXWorld als tweede toonaangevend robotmerk. Zo is er nu een KUKA-verbinding en -integratie, gebaseerd op de KUKA.PLC mxAutomation interface. "Bosch Rexroth en KUKA hebben samen grote plannen en zijn van plan om hun ecosystemen ctrlX World en Robotic Republic met elkaar te verbinden. Hiermee is de cirkel weer rond voor het feit dat leveranciers hun krachten bundelen en dat co-creatie simpelweg de toekomst is", aldus dr. Kristina Wagner, senior vice president Automation Software Factory bij KUKA.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (5)

19 juni 2024 - Metaal Kathedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden