Laatste nieuws:

, 17 oktober 2023 19:36

Rollagerdata NSK in MESYS-en KISSsoft-rekensoftware

Rollagerdata van NSK komt direct beschikbaar in de rekensoftware van MESYS en KISSsoft. Met de data wordt het voor gebruikers van de software eenvoudiger om een rollager te selecteren in hun ontwerpen. Dit moet de ontwerpfase helpen, omdat de lageranalyse sneller en eenvoudiger kan worden uitgevoerd.

'
1/1
KISSsoft AG, onderdeel van de multinational Gleason Corporation, ontwikkelt modulaire berekeningsprogramma's voor het ontwerpen, optimaliseren en controleren van machinecomponenten, zoals tandwielen en transmissies volgens internationale normen. Op dezelfde wijze ontwikkelt MESYS AG software voor technische berekeningen in een verscheidenheid aan werktuigbouwkundige projecten, met speciale aandacht voor de dimensionering van machinecomponenten, zoals kogelomloopspindels, assen en meer.

Lagertypen

De data die NSK ter beschikking stelt, omvatten in eerste instantie vijf lagertypes: diepgroefkogellagers, hoekcontactkogellagers, cilinderrollagers, kegelrollagers en tweerijige tonlagers. Softwaregebruikers kunnen eenvoudigweg informatie over NSK lagers downloaden uit de database en daarmee technische berekeningen uitvoeren aan bijvoorbeeld tandwielen, behuizingen of assen. Gebruikers kunnen ook zaken als de oppervlaktedruk en de levensduur van lagers bepalen. Belangrijk is verder dat NSK de data die het levert op elk moment kan bijwerken om zo het maken van optimale ontwerpberekeningen van machines te kunnen garanderen. In de naaste toekomst zal NSK ook informatie leveren voor andere typen rollagers.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (7)

5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Kathedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden