Laatste nieuws:

, 28 juni 2023 10:04

Test zelf de magnetische detecteerbaarheid van voedselveilige sferische lagers

Sinds 2019 heeft igus het sferisch lagersysteem igubal Food Contact (FC) in het programma, gemaakt van hoogwaardige polymeren die voldoen aan FDA en EU 10/2011 voor direct contact met voedsel. Het bedrijf breidt dit assortiment nu uit met een nieuw dubbel gewricht. We wil kan het systeem nu zelf beoordelen door een nieuwe gratis sample-box bestellen.

Bestel gratis de nieuwe Food Contact sample-box'
Bestel gratis de nieuwe Food Contact sample-box
1/1

Behalve staande lagers en vaste flenslagers, stangkoplagers en gaffelkoppen omvat het igubal Food Contact-assortiment nu ook een dubbel gewricht. Zoals alle igubal FC-producten bevat het een optisch en magnetisch detecteerbare behuizing gemaakt van het FDA-conforme igumid FC-materiaal. Dankzij de gebruikte hoogwaardige polymeren is het nieuwe sferische lager bovendien smeermiddel- en onderhoudsvrij, trillingsdempend, corrosievrij en in combinatie met een sferische kogel geschikt voor het opvangen van uitlijnfouten.

Verschillende materialen

"Bij het selecterenvan de juiste sferische kogel kunnen klanten kiezen uit verschillende materialen, afhankelijk van hun behoeften", zegt Dennis Steffen, productmanager voor igubal sferische lagers. "Het inzetstuk gemaakt van het materiaal iglidur A181 kan worden gebruikt om te voldoen aan de strikte FDA-richtlijnen. Het materiaal iglidur FC180 garandeert 100% detecteerbaarheid. Beide voldoen ook aan de EU 10/2011-norm voor direct contact met levensmiddelen. Als er door de sferische kogel een hoger aanhaalmoment nodig is, kunnen klanten ook kiezen voor een rvs uitvoering."

Probeer het zelf 

Zoals bij alle igus-producten werken ze zonder externe smeermiddelen, wat verontreiniging uitsluit. Bovendien kunnen reinigingsprocessen ongeacht de lagers worden uitgevoerd. Wie de igubal FC sferische lagers zelf wil beoordelen voor ze aan te schaffen, kan een gratis sample-box bestellen. De nieuwe box bevat samples uit alle productgebieden: staande lagerblokken, vaste flenslagers, stangkoplagers, gaffelkoppen en dubbele gewrichten. Betsellen kan via dit webformulier, maar je kan ze ook even bellen  (0346 353 934) of een mailtje sturen. 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (5)

19 juni 2024 - Metaal Kathedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden