Laatste nieuws:

, 10 mei 2023 08:52

Grease App adviseert over smering wentellagers

Verkeerde smering is in 80 procent van de gevallen de oorzaak achter wentellagerschade, stelt Schaeffler. De Grease App vertelt welk smeermiddel een wentellager nodig heeft, in welke hoeveelheid, hoelang het meegaat en hoe het zit met de smeerintervallen voor de eerste smering en de nasmering.

De Grease App van Schaeffler vertelt welk smeermiddel een wentellager nodig heeft, in welke hoeveelheid, hoelang het meegaat en hoe het zit met de smeerintervallen voor de eerste smering en de nasmering.'
De Grease App van Schaeffler vertelt welk smeermiddel een wentellager nodig heeft, in welke hoeveelheid, hoelang het meegaat en hoe het zit met de smeerintervallen voor de eerste smering en de nasmering.
1/1

Voor de berekeningen maakt de software gebruik van gegevens uit het eigen wentellagerberekeningsprogramma Bearinx. Op deze manier kan onder- of oversmering en het risico van voortijdige uitval van lagers worden voorkomen. De app geeft ook richtlijnen voor het selecteren van geschikte smeermiddelen uit het Arcanol-assortiment. In combinatie met de automatische smeertoestellen uit de CONCEPT-serie, OPTIME-smeertoestellen en Arcanol-smeermiddelen heb je volgens de makers "een perfect op elkaar afgestemd systeem voor de duurzame smering van wentellagers". 

Gratis

De app is gratis beschikbaar in online-vorm of te downloaden via de Apple- en Android-appstore. Nadat de bedrijfsomstandigheden zoals belastingen, snelheden en omgevingsinvloeden in de app zijn ingevoerd, worden de juiste Arcanol-vetsoorten, de vetlevensduur, de nasmeerinterval en de benodigde smeermiddelhoeveelheid voor de eerste smering en nasmering berekend en weergegeven. Bij de berekening van de ideale hoeveelheid smeermiddel wordt rekening gehouden met bijvoorbeeld de interne geometrieën van het wentellager en andere specificaties. De app geeft bovendien visuele en tekstuele informatie over de optimale afstelling van smeertoestellen.

 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden