, 10 mei 2023 08:52

Grease App adviseert over smering wentellagers

Verkeerde smering is in 80 procent van de gevallen de oorzaak achter wentellagerschade, stelt Schaeffler. De Grease App vertelt welk smeermiddel een wentellager nodig heeft, in welke hoeveelheid, hoelang het meegaat en hoe het zit met de smeerintervallen voor de eerste smering en de nasmering.

Voor de berekeningen maakt de software gebruik van gegevens uit het eigen wentellagerberekeningsprogramma Bearinx. Op deze manier kan onder- of oversmering en het risico van voortijdige uitval van lagers worden voorkomen. De app geeft ook richtlijnen voor het selecteren van geschikte smeermiddelen uit het Arcanol-assortiment. In combinatie met de automatische smeertoestellen uit de CONCEPT-serie, OPTIME-smeertoestellen en Arcanol-smeermiddelen heb je volgens de makers "een perfect op elkaar afgestemd systeem voor de duurzame smering van wentellagers". 

Gratis

De app is gratis beschikbaar in online-vorm of te downloaden via de Apple- en Android-appstore. Nadat de bedrijfsomstandigheden zoals belastingen, snelheden en omgevingsinvloeden in de app zijn ingevoerd, worden de juiste Arcanol-vetsoorten, de vetlevensduur, de nasmeerinterval en de benodigde smeermiddelhoeveelheid voor de eerste smering en nasmering berekend en weergegeven. Bij de berekening van de ideale hoeveelheid smeermiddel wordt rekening gehouden met bijvoorbeeld de interne geometrieën van het wentellager en andere specificaties. De app geeft bovendien visuele en tekstuele informatie over de optimale afstelling van smeertoestellen.

 

Foto's:

GREASEAPP

De Grease App van Schaeffler vertelt welk smeermiddel een wentellager nodig heeft, in welke hoeveelheid, hoelang het meegaat en hoe het zit met de smeerintervallen voor de eerste smering en de nasmering.

© Aandrijvenenbesturen.nl