Laatste nieuws:

, 23 november 2022 09:03

Veiligheid elektrische installaties onder druk

Het aantal ervaren testtechnici voor elektrische installaties is de laatste jaren aanzienlijk gedaald in Nederland. Ze gaan met pensioen en hun opvolgers zijn het vak nog aan het leren, als ze er al zijn, of er wordt met tijdelijke krachten gewerkt. Praktijktraining en de ontwikkeling van vaardigheden zijn daarom volgens Fluke belangrijker dan ooit. Een eendaagse praktijktraining moet hierbij helpen.

Fluke wil met praktijktraining tekort aan testtechnici voor elektrische installaties aanpakken.'
Fluke wil met praktijktraining tekort aan testtechnici voor elektrische installaties aanpakken.
1/1
Volgens Fluke missen veel van de huidige testtechnici van elektrische installaties de praktijkgerichte training die ze in staat zou stellen veilig te werken en de metingen die zij verrichten echt te begrijpen en te interpreteren. Fluke werkt samen met HyTEPS om de cursus te geven. De eendaagse cursus, met een gemiddelde klasgrootte van 10 personen, wordt gegeven op locatie bij de klant of in de speciale trainingsruimten van HyTEPS en is toegespitst op het testen van elektrische installaties en/of apparaten en het documenteren van de resultaten.

Praktisch oefenen

Het belangrijkste is dat de deelnemers in een praktijkgerichte omgeving praktisch kunnen oefenen met verschillende meetinstrumenten, zodat zij deze nieuwe kennis onmiddellijk kunnen toepassen wanneer zij weer aan het werk gaan. Robert Luijten, field marketing manager bij Fluke EMEA: "Testen en problemen oplossen in de elektrische sector zijn absoluut essentieel, maar het werven van technisch personeel kan best moeilijk zijn. Daarom ondersteunen wij bij Fluke bedrijven graag bij het instromingsproces en de opleidingsactiviteiten van nieuwe werknemers. Of het nu gaat om naleving, veiligheid of efficiëntie, wij zijn van mening dat deze testtraining voor elektrische installaties bedrijven in een sterkere positie brengt om het hoofd te kunnen bieden aan de almaar toenemende eisen die tegenwoordig aan testprocedures worden gesteld."

Kosten

Navraag bij Fluke levert op dat de kosten voor training op aanvraag beschikbaar zijn. Twee andere trainingen die via de distributeurs van Fluke worden verkocht - de Installatietest/NEN1010- training en de Networks CCTT-cursus (testen en oplossen van storingen en fouten in twisted-pairbekabelingssystemen) - kosten respectievelijk 449 euro en 495 euro (ex. btw). Deze trainingen worden op centrale locaties gehouden, onder andere ook in het Fluke European Experience Center in Eindhoven

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden