Laatste nieuws:

, 19 maart 2024 17:04

Mammoet en Rietveld maken mobiele kranen veiliger

Mammoet wil zijn mobiele kranen veiliger maken als ze op de weg zijn en bij het manoeuvreren. Samen met Rietveld, specialist in fleetmanagement en voertuig- en machineveiligheidssystemen, is een van de nieuwe Liebherr LTM 1070-4.2 mobiele kranen uitgerust met drie verschillende veiligheidstechnologieën.

Een van de nieuwe Liebherr LTM 1070-4.2 mobiele kranen van Mammoet met drie verschillende veiligheidstechnologieën die chauffeurs waarschuwen voor mogelijk  gevaarlijke situaties.'
Een van de nieuwe Liebherr LTM 1070-4.2 mobiele kranen van Mammoet met drie verschillende veiligheidstechnologieën die chauffeurs waarschuwen voor mogelijk gevaarlijke situaties.
Rechts
1/5
Ferdi Kivanc, projectcoördinator EMD bij Mammoet: "Door deze drie systemen te combineren verbetert Mammoet de veiligheid, verminderen ongelukken en schade en krijgen kraanmachinisten meer vertrouwen in het creëren van een veiligere werkomgeving. We zien dit als een veelomvattend systeem dat niet alleen de veiligheid van kranen zal verbeteren, maar ook de training van operators in de toekomst. De eerste tests zijn veelbelovend en ik ben erg trots op de resultaten."

Uniek voor kranen

Frank Kanters, accountmanager bij Rietveld: "Toen Mammoet ons benaderde met wat zij wilde bereiken, waren wij verheugd om onze expertise aan te bieden. Door samen te werken met de ingenieurs van Mammoet om de integratie van onze technologieën voor het voorkomen van botsingen te testen, hebben we iets unieks gecreëerd op het gebied van veiligheidsoplossingen voor kranen. We kijken ernaar uit om het systeem verder te ontwikkelen en uiteindelijk uit te rollen."

Camerasysteem

Het drielaags systeem omvat het OmniVue 360°-camerasysteem van Rietveld. Met behulp van een combinatie van camera's die op het chassis van de kraan zijn geïnstalleerd, genereert het real-time eerste- en derde-persoonsbeelden van het voertuig. Dit geeft de bestuurder een volledig 360°-zicht van zowel binnen als buiten de cabine, zodat hij kan zien wat voetgangers en andere weggebruikers zien.

Sensoren

Het tweede niveau voegt een reeks sensoren toe die mensen en obstakels detecteren binnen een instelbare veiligheidsradius rond de kraan. Wanneer de sensoren een potentieel gevaar detecteren, waarschuwt een geluidssignaal de bestuurder. Een LED-waarschuwingspaneel geeft ook het deel van de kraan weer waar de beweging werd gedetecteerd.

‘Halo'

Het laatste niveau, de 'Halo', tekent een lichtgrens op de vloer rond de kraan. De mensen in de buurt krijgen zo een duidelijke visuele indicatie van de gevaarlijke zone. Dit is vooral belangrijk op locaties waar gehoorbescherming vereist is. De grens kan handmatig worden in- en uitgeschakeld en is zo ingesteld dat hij automatisch uitgaat wanneer een bepaalde snelheid wordt bereikt.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (12)

22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
23 april 2024 - Stuttgart (D)
Control
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden