Laatste nieuws:

, 12 april 2022 13:30

Pirtek reikt eerste IndustryID kaarten uit

Pirtek Benelux heeft onlangs de eerste nieuwe IndustryID, het nieuwe vakpaspoort overhandigd aan de gecertificeerde Pirtek monteurs. Deze primeur was bij Pirtek Den Bosch. De komende periode zullen alle 110 Pirtek monteurs in de Benelux worden voorzien van de nieuwe IndustryID.

Bij Pirtek Den Bosch heeft Pirtek Benelux de eerste IndustryID uitgereikt.'
Bij Pirtek Den Bosch heeft Pirtek Benelux de eerste IndustryID uitgereikt.
1/1
IndustryID is een initiatief van FEDAcademie , een stichting die zich inzet voor een leven lang leren in de techniek. Met het vakpaspoort kunnen skills op een simpele manier vastgelegd worden. Door de NFC-chip of QR-code op de IndustryID-pas te laten scannen, kun je iemands online opleidings- en competentieprofiel inzien. Het vormt een industrieel toegangsbewijs, waarmee je aan opdrachtgevers en werkgevers kan aantonen aan welke installaties je mag werken. Dit systeem is in alle industrieën en branches toepasbaar.

Actief meegewerkt

Pirtek is al jaren nauw betrokken bij de veiligheidswerkgroep binnen de FEDA en heeft al decennia ervaring in het veilig werken met hydrauliek. Vanuit deze expertise is actief meegewerkt aan het tot stand komen van deze nieuwe standaard voor het snel en uniform inzichtelijk maken van iemands opleidingen en competenties. Pirtek Benelux leidt al jaren de monteurs op in het veilig werken alvorens ze met het werk beginnen. De interne Pirtek opleiding is bijvoorbeeld gecertificeerd voor de FEDA opleiding Veilig werken met hydrauliek. Daarnaast beschikken alle Pirtek monteurs over een Basis-VCA certificaat. Beide opleidingen staan geregistreerd op de IndustryID van de Pirtek monteurs.

‘Eenvoudig in gebruik'

Richard de Langen is fieldoperation manager bij Pirtek Benelux. Hij is door de FEDA gemandateerd trainer voor de opleiding Veilig werken met hydrauliek. "Het grote voordeel van deze kaartjes is, dat dankzij de ingebouwde chip de status snel kan worden geactualiseerd." Pirtek geeft naast de landelijk erkende standaard trainingen ook aanvullende veiligheidstrainingen. "De certificaten kunnen direct worden bijgeschreven op deze pas. Om de kaart uit te lezen is bovendien geen speciale apparatuur nodig. Dat kan met elke moderne telefoon die een NFC-chip of QR-code kan uitlezen. Dat maakt de kaart eenvoudig in gebruik."

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden