Laatste nieuws:

, 19 oktober 2021 06:48

Pilz start nieuwe dienst voor transportvoertuigen

Het automatiseringsbedrijf Pilz biedt met zijn servicepakket advies en ondersteuning bij het uitvoeren van veilige toepassingen met bestuurderloze transportvoertuigen (BTV). Het aanbod van Pilz begint bij de ontwikkeling van veiligheidsconcepten in de ontwerpfase en loopt door tot en met de inbedrijfstelling, inclusief trainingsaanbod. Hierdoor wordt er voldaan aan de eisen van de relevante ISO 3691-4 en wordt ook de productiviteit tijdens het gebruik gegarandeerd.

Met het speciaal op de eisen van bestuurderloze transportsystemen afgestemde servicepakket van Pilz krijgen gebruikers alles rondom de veiligheid en productiviteit van hun toepassing – inclusief internationale conformiteitsbeoordeling, training en passende componenten. Foto: Pilz GmbH & Co. KG'
Met het speciaal op de eisen van bestuurderloze transportsystemen afgestemde servicepakket van Pilz krijgen gebruikers alles rondom de veiligheid en productiviteit van hun toepassing – inclusief internationale conformiteitsbeoordeling, training en passende componenten. Foto: Pilz GmbH & Co. KG
1/1
Exploitanten van bestuurderloze transportvoertuigen of - systemen (BTS/meerdere BTV) moeten ervoor zorgen dat hun systeem niet alleen veilig gebouwd, maar ook met inachtneming van alle ruimtelijke en infrastructurele omstandigheden veilig en vooral productief in de intralogistiek gebruikt kan worden.

Vroegtijdig rekening houden met veiligheidsaspecten

Voor deze opgave heeft Pilz een servicepakket ontwikkeld, dat individueel aan de speciale eisen van de desbetreffende toepassing kan worden aangepast. Pilz stapt al bij de ontwikkeling van veiligheidsconcepten in de ontwerpfase in. Ook een review van de risicobeoordeling van de BTV-fabrikant en een gedetailleerde validatie van de belangrijkste veiligheidsfuncties zijn inbegrepen. Zo kan er vroegtijdig rekening worden gehouden met safetyaspecten. Deze controle van de veiligheid van BTS in een vroeg stadium van het aankoopproces helpt om onnodige kosten te voorkomen en tijd te besparen.
Het uitvoeren van een risicobeoordeling van de complete toepassing ter plekke bij de exploitant is essentieel. Hierbij worden alle in gebruik zijnde bestuurder loze transportvoertuigen gecontroleerd. De volgende stap is de validatie van de complete toepassing. Hier worden ook de benodigde beveiligingsvelden of -zones gedefinieerd en het mobiele systeem wordt rekening houdend met de hele omgeving beveiligd.

Pilz is verantwoordelijk voor de veilige uitvoering

Pilz biedt ondersteuning bij alle noodzakelijke maatregelen ter plekke, begeleidt de exploitant op verzoek tot en met de internationale conformiteitsbeoordeling (bijvoorbeeld de CE-markering) en is daarmee verantwoordelijk voor de veilige uitvoering van de BTS-toepassing. Al vóór de inbedrijfstelling en daarna moet regelmatig een controle van de goede staat en van de veilige werking van de BTV worden uitgevoerd. Ook dat kan Pilz in het kader van het totaalpakket doen. Voor duurzame kennisopbouw zijn nog steeds trainingen over de veilige werking van een BTS-toepassing beschikbaar voor gebruikers.

bron: Pilz

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (8)

28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Katthedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden