Laatste nieuws:

, 1 juni 2021 10:34

Kunststofrecycling

Mura Technology bouwt in het Verenigd Koninkrijk ‘s werelds eerste commerciële hydrothermische opwaarderingsinstallatie voor kunststofrecycling. Igus heeft aangekondigd de investering in het bedrijf te verhogen tot ongeveer 5 miljoen euro. De installatie moet in 2022 operationeel zijn. In totaal worden vier katalytische hydrothermische reactoren gebouwd voor het verwerken van de meer dan 80.000 t kunststof afval per jaar. Ook zijn fabrieken gepland in Duitsland, de VS en Azië.

'
1/1
De hydrothermische recyclingoplossing - afgekort tot HydroPRS (Hydrothermal Plastic Recycling Solution) - is een chemische recyclingmethode voor het in principe recyclen van alle typen kunststof. Verbraning of stort kan hiermee worden voorkomen. Naar schatting scheelt elke ton kunststof die zo wordt verwerkt 1,5 ton CO2 in vergelijking met verbranden. Voor het converteren van kunststof in waardevolle chemicaliën en olie, gebruikt HydroPRS de katalytische hydrothermische reactortechnologie (Cat-HTR) ontwikkeld door Licella Holdings Limited, waarbij gebruik wordt gemaakt van water, hitte en druk. De methode is bijzonder interessant in situaties waar mechanische recycling tot nu toe nog niet succesvol is geweest, bijvoorbeeld bij gemengde en verontreinigde kunststoffen.

bron: Igus

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (8)

28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Katthedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden