Laatste nieuws:

, 1 juni 2021 10:34

Kunststofrecycling

Mura Technology bouwt in het Verenigd Koninkrijk ‘s werelds eerste commerciële hydrothermische opwaarderingsinstallatie voor kunststofrecycling. Igus heeft aangekondigd de investering in het bedrijf te verhogen tot ongeveer 5 miljoen euro. De installatie moet in 2022 operationeel zijn. In totaal worden vier katalytische hydrothermische reactoren gebouwd voor het verwerken van de meer dan 80.000 t kunststof afval per jaar. Ook zijn fabrieken gepland in Duitsland, de VS en Azië.

'
1/1
De hydrothermische recyclingoplossing - afgekort tot HydroPRS (Hydrothermal Plastic Recycling Solution) - is een chemische recyclingmethode voor het in principe recyclen van alle typen kunststof. Verbraning of stort kan hiermee worden voorkomen. Naar schatting scheelt elke ton kunststof die zo wordt verwerkt 1,5 ton CO2 in vergelijking met verbranden. Voor het converteren van kunststof in waardevolle chemicaliën en olie, gebruikt HydroPRS de katalytische hydrothermische reactortechnologie (Cat-HTR) ontwikkeld door Licella Holdings Limited, waarbij gebruik wordt gemaakt van water, hitte en druk. De methode is bijzonder interessant in situaties waar mechanische recycling tot nu toe nog niet succesvol is geweest, bijvoorbeeld bij gemengde en verontreinigde kunststoffen.

bron: Igus

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (2)

12 oktober 2023 - Het Zendstation - Lopikerkapel
Up to the Nexxt
29 november 2023 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden