Laatste nieuws:

BREDA, 13 juli 2017 14:56

Groen licht voor overname B&R door ABB

Na goedkeuring van de EU Mededingingsautoriteiten is de overname van B&R door ABB op 6 juli 2017 rechtsgeldig geworden. Binnen de divisie Industriële Automatisering van de ABB Groep zal B&R als een zelfstandige business unit opereren. Divisiepresident Peter Terwiesch en B&R managing director Hans Wimmer kondigen een reeks van investeringen aan, die de R&D-activiteiten versterken en de productiecapaciteit vergroten.

B&R levert een breed programma hardware en software voor industriële automatisering. Zo zijn nu functies beschikbaar die tweets versturen ten behoeven van geavanceerde onerhoudsconcepten.'
B&R levert een breed programma hardware en software voor industriële automatisering. Zo zijn nu functies beschikbaar die tweets versturen ten behoeven van geavanceerde onerhoudsconcepten.
1/1

Het opbouwen en onderhouden van nauwe relaties met klanten is en blijft essentieel voor B&R. Samen met de klanten gaat het bedrijf onder de nieuwe vlag verder met het ontwikkelen van de meest innovatieve oplossingen. Alle contactpersonen voor de klanten blijven ongewijzigd.

OEM en IIoT

De belangrijkste focus van B&R blijft de OEM-markt. Daarnaast zal het bedrijf zijn activiteiten in de fabrieksautomatisering verder uitbreiden en daarbij voortbouwen op de wereldwijde aanwezigheid en het complementaire productaanbod van ABB.

Klanten zullen ervaren dat deze samenvoeging voor hen wezenlijke voordelen kan opleveren. B&R gaat tevens haar activiteiten in het Industrial Internet of Things (IIoT) intensiveren evenals het portfolio van ABB's digitale oplossingen.

Investeringen

Innovatie en klantgerichtheid verbinden ABB en B&R en zijn van centrale betekenis voor de ontwikkeling. Om voorbereid te zijn op de gestaag groeiende vraag naar de modernste B&R-oplossingen, investeert ABB in een nieuw R&D centrum bij het hoofdkantoor in Eggelsberg en in de uitbreiding van de productiecapaciteiten in Eggelsberg en Gilgenberg.

Bovendien wordt de ontwikkelingsafdeling in Salzburg uitgebreid met vijftig nieuwe ontwikkelaars op het gebied van aandrijf-, besturings- en communicatietechnologie voor IIoT.

bron: B&R Industriële Automatisering

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (7)

22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden