Laatste nieuws:

DEVENTER, 3 maart 2014 10:47

Tauw maakt leerlingen enthousiast voor techniek

Tauw en Witteveen+Bos hebben onlangs de leerlingen van klas 6 VWO van Het Vlier in Deventer op een toegankelijke, leerzame en praktische manier kennis laten maken met de wereld van de ingenieur.

'
1/1

Een aantal jonge ingenieurs van Tauw en Witteveen+Bos vertelden de leerlingen over hun technische opleiding en hun ervaringen nu als ingenieur. Ook namen ze de leerlingen mee op locatie naar de Pothoofdkade in Deventer, waar Witteveen+Bos het ontwerp voor de kadeverbetering heeft uitgevoerd.

Creatief

Vervolgens gingen de leerlingen in kleine groepjes en vol enthousiasme zelf met een case aan de slag, waarin ze lieten zien hoe zij de kadeverbetering aan de Pothoofdkade zouden aanpakken.

Nachtclub

‘Leuk om te zien dat elke groep met andere oplossingen kwam’, aldus de Tauw-ingenieurs Mike Valkenhoff en Danny Boerrigter. ‘Ook de creativiteit van de scholieren was duidelijk in het ontwerp terug te zien. Zo kwam één groep met het idee voor een nachtclub langs de kade.’

Leerzaam

De leerlingen gaven aan een leuke en leerzame dag te hebben gehad. Ook lieten ze weten op deze manier meer inzicht te krijgen in de verschillende technische vakken dan tijdens de standaard open dagen van hogescholen en universiteiten.

Tauw verzorgt regelmatig gastlessen op scholen om jongeren enthousiast te maken voor techniek.

bron: Tauw

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (3)

4 oktober 2022 - Stuttgart
Motek
16 november 2022 - Tiel
Nationale Cobot Dag
30 november 2022 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden