Laatste nieuws:

BEDFORD, MASSACHUSETTS (VS), 20 februari 2014 12:56

Robot-beveiliging op het WK voetbal (video)

Op het wereldkampioenschap voetbal 2014 in Brazilië zullen PackBot-robots worden ingezet. Deze high-tech robots, voorheen vooral gebruikt door het Amerikaanse leger, vormen een schakel in de beveiliging van het voetbalkampioenschap.

'
1/1

De Braziliaanse regering heeft een deal van 5,2 miljoen euro gesloten met PackBot's ontwikkelaar. Er worden dertig robots gebruikt tijdens het WK voetbal die gestationeerd worden in de twaalf Braziliaanse gaststeden.

Beveiliging

De PackBots worden ingezet voor beveiligingsdoeleinden en het helpen met het onderzoeken van verdachte objecten.

Het PackBot-robotsysteem is ontworpen door [iRobot][1], een bedrijf uit Massachusetts. Vanaf 2002 is de robot ingezet in Afghanistan, waar het bunkers en grotten hielp leegruimen, ingezet werd in ingestorte gebouwen en bij het navigeren van mijnenvelden.

Breed ingezet

Tegenwoordig zijn er meer dan 800 van deze robots in gebruik bij het Amerikaanse leger alleen. Ook werd de robot ingezet na de ramp in Japan met de kerncentrale van Fukushima.

PackBot

De PackBot is een robotsysteem op rupsbanden, die een snelheid van 15 kilometer per uur kan bereiken. Met de ingebouwde flippers kan de robot 360 graden draaien. Hiermee kan de robot obstakels en moeilijk terrein overwinnen. Ook kan de robot hellingen met een hoek van 60 graden overwinnen en kan hij onder water rijden tot een diepte van twee meter.

De robot is uitgerust met GPS, een videocamera, elektronisch kompas en verschillende sensoren, waaronder een temperatuursensor.

Zie hoe PackBot een trap beklimt en een flesje water pakt in onderstaande demonstratievideo uit 2009.

 

bron: Robohub

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (0)

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden