Laatste nieuws:

, 6 maart 2024 10:44

Hoe digitaliseer je een bibliotheek?

Scanners zijn tegenwoordig een alledaagse technologie. Maar als het aankomt op het scannen van hele boeken, bereiken commercieel verkrijgbare apparaten al snel hun grenzen. Het Zwitserse bedrijf 4DigitalBooks - ASSY SA produceert scanrobots die hele bibliotheken efficiënt en voorzichtig digitaliseren. In de vol- of halfautomatische boekscanners gebruikt 4DigitalBooks al 20 jaar lineaire geleidingen van Franke.

'
1/1
Ivo Iossiger, hoofd en oprichter van 4DigitalBooks, ontdekte het doel van zijn toekomstige bedrijf tijdens zijn studie techniek aan de EPFL in Lausanne. Het opzoeken van boeken in de universiteitsbibliotheek leek hem onnodig vervelend. Als de boeken niet alleen op papier maar ook digitaal beschikbaar waren, kon men gewoon de computer naar tekstpassages laten zoeken.

Hele boeken scannen

In 2000 had hij zijn eigen ingenieursbureau opgericht en zijn bedrijfsidee werd concreter tijdens een bezoek aan de Frankfurter Buchmesse: "Ik zag de massa's boeken, al dat papier. Ik vroeg me af: hoe kunnen we deze waardevolle kennis van de mensheid overbrengen naar het digitale tijdperk?". Zijn idee: een robot die automatisch hele boeken kan scannen. In de vol- of halfautomatische boekscanners gebruikt 4DigitalBooks al 20 jaar lineaire geleidingen van Franke, die in Nderland door Gileon op de markt worden gebracht. Waarom 4DigitalBooks voor Franke kiest lees je in de maart-editie van Aandrijven&Besturen. Ga hier direct naar het artikel als de printeidtie door je collega is gekaapt.

 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (12)

22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
23 april 2024 - Stuttgart (D)
Control
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden