Laatste nieuws:

, 5 mei 2009 09:00

Industrial Maintenance 2009 succesvol

Met 323 exposanten en 11.831 bezoekers, 14% meer dan de vorige editie in 2007, kan teruggekeken worden op een succesvolle 13e editie van de vakbeurs Industrial Maintenance. Op de beursvloer heerste een goede sfeer, waardoor de onderhoudsindustrie weer volop kon netwerken, kennis uitwisselen en op een prettige manier zaken doen; een perfecte ‘match in maintenance’.

'
1/1
 André Hooijer, beursmanager Ahoy Rotterdam: "Wij zijn zeer tevreden met het resultaat van deze beurseditie van Industrial Maintenance. In tijden dat vraag en aanbod beide onder druk staan, hebben we mooie exposanten- en bezoekersaantallen weten te realiseren. De complimenten gaan uit naar onze exposanten die veel aandacht hebben besteed aan hun stands. Er was een goede match tussen de leveranciers van producten en diensten en de monteurs, engineers, maintenance managers en (technisch) inkopers die de beurs bezochten." Niels van Rhenen, Directeur Industry & Infra van Croon Elektrotechniek B.V.: "Het is een uitdaging voor de industrie om te werken aan langdurige relaties, samenwerking, vertrouwen en wederzijds respect. De beurs Industrial Maintenance is een uitstekend platform voor ons om met opdrachtgevers te praten over nieuwe businessmodellen. Zo kunnen wij de vooraanstaande positie van de Nederlandse industrie in Europa op het gebied van asset management handhaven en versterken. Daarnaast vind ik dat maintenance sexy gemaakt moet worden om jonge mensen te interesseren in het vakgebied." BP Raffinaderij Rotterdam had zich ook als doel gesteld om te laten zien hoe leuk techniek is. Op een speciaal ingerichte Carrière Zone presenteerden zij zich om een nieuwe aanwas techneuten te werven. Carlo Eijkels, Manager Communication van BP: "Wij willen jongeren enthousiasmeren voor het vakgebied en op onze stand de praktijk van techniek laten ervaren. Het gaat ons niet direct om het invullen van openstaande vacatures, maar om het meegeven van de spanning en uitdaging van ons werkterrein". In de branche is nog steeds een groot gebrek aan goed geschoolde starters en doorstarters. In samenwerking met opleidingsinstituten zijn meer dan 800 studenten naar de beurs gekomen om kennis te maken met het vakgebied. Watertalent.nl trad op als talentscout en verwees diverse techniek studenten met hun CV door naar de deelnemende bedrijven van de Carrière Zone.

 

Beurs- en congresprogramma

 

Naast het exposantenaanbod was er een uitgebreid beurs- en congresprogramma samengesteld. Zo werden voor het eerst de NVDO Maintenance Masterclasses georganiseerd. Zeven Maintenance Managers uit verschillende sectoren deelden hun best practices met een zeer betrokken publiek. De masters vertelden hoe zij hun onderhoud en onderhoudsconcepten binnen hun bedrijf konden uitvoeren door een goede combinatie van visie, overzicht en bestaande onderhoudstechniek toe te passen. Dit leverde een optimale kennisuitwisseling op waarbij het publiek vele zaken herkende en met goede tips huiswaarts ging.

 

De volgende editie van Industrial Maintenance vindt plaats van 12 t/m 14 april 2011. In het tussenliggende jaar, april 2010, wordt het Industrial Maintenance Congres georganiseerd.

bron: Ahoy Rotterdam

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (11)

14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
15 mei 2024 - Evenementenhal Hardenberg
Maakindustrie Expo
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden