Laatste nieuws:

ROOSENDAAL, 29 juli 2008 13:27

Metaalsector op zoek naar 'IJzersterk Talent'

IJzersterk Talent. Zo heet de bijeenkomst van de metaalsector, die op dinsdag 26 augustus plaatsvindt in het RBC-stadion in Roosendaal. Doel: meer mensen aan het werk krijgen in de metaal. En: bedrijven duidelijk maken dat er geld is om mensen te scholen.

'
1/1

In Brabant alleen al zijn volgens cijfers van het CWI duizenden vacatures in 'de metaal', vertelt Mark van Oosterhout. Hij is manager Brabant van Werk en Vakmanschap, de organisatie achter IJzersterk Talent. Werk en Vakmanschap is een landelijk samenwerkingsverband van bedrijven in de techniek en industrie. In elke provincie heeft de organisatie een regiokantoor. Dat voor Noord-Brabant staat aan de Markt in Roosendaal.

Voor 26 augustus worden gemeenten, ondernemers en onderwijs uitgenodigd. ,,Er is veel minder instroom van mensen naar de metaal. Tegelijk hebben we te maken met de vergrijzing en een krappe arbeidsmarkt. Ook al verdubbelt het aantal leerlingen dat van de ROC's komt, dan nog hebben we een probleem."
Daarom is er actie nodig. Er zijn her en der al wat projecten geweest om mensen op te leiden voor de metaal. "In Oosterhout bijvoorbeeld zijn elf mensen vanuit de bijstand voor werk in de metaal opgeleid."

Nu richt Werk en Vakmanschap zich op West-Brabant en Zeeland. "We willen werkgevers duidelijk maken dat er allerlei fondsen zijn om mensen op te leiden. En iemand vanuit een uitkering opleiden kan soms zelfs aantrekkelijker zijn dan een achttienjarige aannemen. We kennen de regelingen, wij verzorgen het papierwerk."

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (10)

14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden