Laatste nieuws:

UTRECHT, 25 juli 2008 16:20

ABB presenteert tijdens Macropack tweede generatie Delta Robot

ABB neemt deel aan Macropak ‘08, de vakbeurs voor verpakken en verpakkingen die van 30 september t/m 3 oktober wordt gehouden in de Jaarbeurs te Utrecht.

'
1/1

Op de stand van het bedrijf (hal 1, standnummer C126) wordt de nieuwe FlexPicker IRB360 gepresenteerd. Deze nieuwe generatie Delta robots kenmerkt zich door hogere snelheden, een hogere belasting en een geringer ruimtebeslag en geldt als dé robot voor belaad- en verpakkingsapplicaties. 

Flexpicker IRB360

De IRB360 is de opvolger van de FlexPicker IRB340-systeem en biedt een aantal opmerkelijke verbeteringen. Zo kunnen de nieuwe robots met 50% meer worden belast tot een maximum van 3 kg. Door de verhoogde capaciteit kunnen zwaardere objecten worden verwerkt en wordt tegemoet gekomen aan het steeds grotere gewicht van geavanceerde grijpers die nodig zijn om een variëteit aan producten te kunnen verwerken.

De gemiddelde cyclustijd van de nieuwe robot is met meer dan 20% verbeterd, waardoor nu 110 picks per minuut mogelijk zijn bij een belasting van 3 kg. De IRB360 biedt verder aanzienlijke voordelen voor omgevingen waar bewegingen langs een vierde as vereist zijn. De vierde as heeft een verlengd werkbereik en legt, dankzij de zeer goede motion control en het robuuste ontwerp, geen beperkingen op aan de robotprestaties.

 

De FlexPicker leent zich door zijn ontwerp voor omgevingen waar (hoge) eisen worden gesteld aan hygiëne. Daarmee kan de robot ook worden toegepast voor verpakkingsapplicaties voor voeding, zoals vlees, zuivelproducten en kant-en-klaar maaltijden. Om aan de strenge eisen van deze industrie tegemoet te komen, omvat de FlexPicker familie een Delta robot die, voor zover bekend, de enige is die ook in een roestvrijstalen uitvoering wordt geleverd die bestand is tegen afspoelen met water.

bron: ABB

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (11)

14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
15 mei 2024 - Evenementenhal Hardenberg
Maakindustrie Expo
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden