Laatste nieuws:

ROTTERDAM, 15 juli 2008 09:40

ABB als eerste gecertificeerd voor kwalificatieprogramma ex-reparatiewerkplaatsen

ABB is als eerste elektromotorenproducent ter wereld gecertificeerd voor zijn eigen kwalificatieprogramma voor Ex-servicebedrijven. Het certificaat is verleend door het Franse certificeringsinstituut BV-LCIE.

'
1/1

Het Internal Lead Auditor certificaat van BV-LCIE werd uitgereikt aan de heer Mika Pentilä, manager van de afdeling certificering van de Ex-werkplaats van ABB Motors. Het kwalificatieprogramma is met name van belang voor de chemische, olie- en gasindustrie alsook voor andere omgevingen waar Ex-apparatuur wordt toegepast.

De erkenning maakt het voor ABB mogelijk om Ex-werkplaatsen of reparatiebedrijven die voldoen aan ABB's kwalificatieprogramma te certificeren. Het kwalificatieprogramma voorziet daarbij ook in de strenge eisen van IEC/EN 60079-19 en ATEX Richtlijn 94/9/EC.

Een ABB-certificaat bevestigt dat de werkplaats in kwestie door ABB is beoordeeld en garandeert dat Ex-motoren van ABB, die aldaar zijn gerepareerd of gereviseerd, veilig zijn en dat de originele verklaring ervoor van ABB van kracht blijft. Daarmee is de gecertificeerde werkplaats gekwalificeerd om te werken onder de verantwoordelijkheid van ABB.

In het kader van het systeem gaan ABB en zijn geautoriseerde reparatiebedrijven een samenwerkingsovereenkomst aan om te garanderen, dat de noodzakelijke gedetailleerde reparatie-instructies beschikbaar zijn voor het personeel dat de werkzaamheden uitvoert.

Het kwalificatieprogramma van ABB geeft de eindverbruiker de zekerheid dat de Ex-motoren ook na reparatie door één van de gecertificeerde bedrijven blijven voldoen aan Richtlijn 94/9/EC of relevante Ex IEC standaardeisen.

ABB is de eerste producent van elektromotoren, die dit type certificering verwerft. Het certificaat is een erkenning van ABB's streven naar voortdurende verbetering. Door de nauwere samenwerking tussen ABB en de Ex-werkplaatsen wordt bovendien bijgedragen aan een optimale praktijkcultuur.

ABB

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (11)

14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
15 mei 2024 - Evenementenhal Hardenberg
Maakindustrie Expo
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden