Laatste nieuws:

EINDHOVEN, 9 juli 2008 14:35

Philips oplossingen voor duurzame verlichting zonder elektriciteitsnet

Philips heeft een aantal nieuwe duurzame ‘off-grid' verlichtingsoplossingen ontwikkeld voor mensen die geen toegang hebben tot elektriciteit. Geschat wordt dat dit geldt voor ongeveer 1,6 miljard mensen over de hele wereld. Voor hen betekent de nacht ofwel duisternis of het flakkerende licht van bijvoorbeeld een petroleumlamp.

'
1/1

Aangezien de olieprijzen de laatste paar jaren dramatisch zijn gestegen, kunnen nog maar weinig mensen zich de petroleum veroorloven die zij nodig hebben. Verlichtingsoplossingen op basis van zonne-energie of een opwindmechanisme kunnen hiervoor een oplossing bieden en Philips heeft reeds een aantal oplossingen beschikbaar.

De Philips Solar Uday lantaarn
Dit is een compact draagbaar verlichtingssysteem dat wordt gevoed door een zonnepaneel en een ingebouwd accupakket. Het levert gedurende vijf uur 250 lumen nadat het een dag in de zon is opgeladen.
De voordelen zijn aanzienlijk. Het is goedkoper in gebruik dan petroleumlampen en levert veel meer licht van een hogere kwaliteit. Ook is het veiliger, aangezien er geen brandrisico bestaat zoals bij petroleum, en is het beter voor de gezondheid doordat schadelijke rook wordt voorkomen. De economische voordelen betreffen de verlenging van de werkbare uren tot na zonsondergang, waardoor bijvoorbeeld kinderen 's avonds kunnen doorgaan met hun huiswerk. Verder is er een milieuvoordeel aangezien de Solar Uday geen directe CO2-uitsoot veroorzaakt en door het gebruik van een duurzame natuurlijke grondstof (zonlicht) of menskracht voor het opwekken van elektriciteit.

De Philips Dynamo Multi LED - Een lantaarn met eigen energiebron
Dit is een opwindbare LED lantaarn die een helder wit licht levert. Het gebruik van LED's in de lantaarn betekent dat de accubelasting zo laag is dat hij gedurende lange perioden gebruikt kan worden. De lantaarn bevat een dynamo waarmee hij opgeladen kan worden; twee minuten met de hand opwinden levert 17 minuten licht. Dit biedt een zeer comfortabele lichtoplossing in situaties zonder elektriciteitsnet. De Dynamo Multi LED wordt ook geleverd met een schokbestendige buitenbekleding.

Toekomstige Philips Solar LED oplossingen
Philips ontwikkelt op dit moment een aantal Solar LED oplossingen die betaalbaar zijn en een snelle terugverdientijd en kostenbesparingen bieden. Ze leveren wit licht van hoge kwaliteit en met een hoge lichtopbrengst. Deze ontwikkelingen zullen naar verwachting begin 2009 beschikbaar zijn.

Philips ziet het als zijn opdracht de levens van mensen te verbeteren en voelt zich verplicht betaalbare en energiezuinige verlichting van hoge kwaliteit beschikbaar te maken in gebieden waar die het hardst nodig is. Philips is ook betrokken bij het initiatief van de Wereldbank om moderne verlichting te leveren aan de 250 miljoen mensen in de Afrikaanse landen ten zuiden van de Sahara, die geen toegang hebben tot elektriciteit. Het ‘Lighting Africa' project, onder gezamenlijk management van de Wereldbank en IFC, heeft als doel marktomstandigheden te ontwikkelen voor de levering en distributie van nieuwe verlichtingsproducten die geen gebruik maken van fossiele brandstoffen, zoals fluorescentielampen en LED's, in landelijke en stedelijke gebieden in de regio die niet zijn aangesloten op het elektriciteitsnet.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (11)

14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
15 mei 2024 - Evenementenhal Hardenberg
Maakindustrie Expo
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden