Laatste nieuws:

, 28 maart 2024 10:00

Een vinger of een hele hand?

Volgens ontwikkelaars NSK en het Deutsches Zentrum für Luft- und Raumfahrt (DLR) is is het een primeur: een aanpasbare robothand met afzonderlijk configureerbare vingermodules. Met de individuele maar identieke vingermodules is de robothand eenvoudig aan te passen en kan dus veel verschillende voorwerpen oppakken. Het voordeel? Een robothand die éen product kan oppakken is goedkoop, maar een hand die van alles op kan pakken dus niet. En massaproductie van de vingermodules moet daarvoor zorgen.

'
Rechts
1/2
De vingers bewegen via de draadaandrijftechniek van DLRNSK's gepatenteerde afneembare magnetische mechanisme ervoor zorgt dat de lay-out van de vingermodules eenvoudig kan worden gewijzigd door simpelweg aan een hendel te trekken om ze te bevestigen of los te koppelen. Wat de plaatsing van de vingermodules betreft: NSK heeft met zijn digital-twin-technologie een algoritme ontwikkeld, waarmee deze taak kan worden geoptimaliseerd, afhankelijk van de grootte en vorm van het object.

Op de markt in 2016

NSK benadert momenteel system-integrators van robotsystemen actief in de foodservice, detailhandel, productie, logistiek en landbouw en klanten die al robotapparatuurgebruiken. De eerste praktijktests moeten nog dit jaar van start gaan. NSK laat weten dat in 2016 (fiscaal jaar) de robothand met configureerbare vingermodules op de markt moet komen.

 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden