Laatste nieuws:

, 28 februari 2024 10:30

Hoe kan je bij klimblessures beter zien wat er aan de hand is?

ACE Stoßdämpfer GmbH roept jonge studenten op om voor de jaarlijkse INNOVACE studentenaward voor 30 september 2024 een hulpmiddel te ontwikkelen voor een betere diagnose van klimblessures. Dit instrument moet zowel de beeldvorming als de diagnostiek verbeteren door in de MRI dezelfde belasting op de vingers uit te oefenen als op het moment van de blessure. De startdatum is 1 april 2024, de deadline voor inzending is 30 september 2024.

'
1/1
Blessures zijn bij het sportklimmen geen zeldzaamheid. Met enige regelmaat komt letsel aan banden en pezen in de vingers voor. En dat is op MRI-scans meestal maar moeilijk zichtbaar. Het probleem hierbij is dat verwondingen aan de ringvormige banden, die de buigpezen aansturen en deze flexibel met de botstructuur van de vingers verbinden, niet optimaal gevisualiseerd kunnen worden zonder de vingers te belasten.

Uitgangspunten

Deelnemende studenten dienen een oplossing te ontwikkelen waarmee in kleine stapjes of continu via een klimgreep constante krachten tot 1 kN op de vingers van de patiënten kunnen worden uitgeoefend. Het moet daarbij mogelijk zijn om de onderarm of hand te fixeren en te isoleren van trillingen zoals spiertrekkingen. Er moet een contactoppervlak zijn voor het bovenlichaam of de schouders, zodat patiënten gedurende de lange MRI-scan de belasting niet permanent hoeven vol te houden. Het hulpmiddel moet ook aangepast kunnen worden aan verschillende armlengtes en handgroottes, en er moet ook rekening gehouden worden met de uitwisselbaarheid van de handgrepen. Aangezien het ontwerp geschikt moet zijn voor gebruik in de onmiddellijke nabijheid van de MRI-scan, mogen er geen magnetiseerbare materialen worden gebruikt.

Prijzengeld en aanmelding

Studenten of studententeams die elektrotechniek of medische technologie, werktuigbouwkunde of mechatronica aan een (technische) universiteit of hogeschool studeren en die bij het ontwerp met technisch bewijs van de functionaliteit en haalbaarheid door een docent worden begeleid, kunnen deelnemen. ACE beloont het winnende team of de winnende student met een prijzengeld van 5.000 euro. Daarnaast ontvangt de begeleidende leerstoel of opleiding een bedrag van 2.000 euro. Meer informatie over de precieze eisen en de technische voorwaarden is op de Duitse homepage van ACE Stoßdämpfer te vinden Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar d-wohlschlegel@ace-int.eu. Daarbij dient ook de opleiding te worden vermeld.

 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (12)

22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
23 april 2024 - Stuttgart (D)
Control
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden