Laatste nieuws:

, 28 februari 2024 10:06

Bosch Rexroth en TotalEnergies gaan duurzamere hydraulische vloeistoffen promoten

Bosch Rexroth en TotalEnergies zijn van plan nauwer samen te werken bij de ontwikkeling, kwalificatie, introductie en marketing van hydraulische vloeistoffen op waterbasis met een bijzondere focus op duurzaamheid, brandwerendheid en prestaties. Eind vorig jaar alweer hebben de partijen een intentieverklaring hiertoe ondertekend in Lyon, Frankrijk.

Dr. Steffen Haack van Bosch rexroth (rechts) en Rainer Keiemburg, vice president Greases & Specialties bij , Total Energies Lubricants bij de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst'
Dr. Steffen Haack van Bosch rexroth (rechts) en Rainer Keiemburg, vice president Greases & Specialties bij , Total Energies Lubricants bij de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst
1/1
De geplande samenwerking zal zich richten op duurzamere alternatieven voor hydraulische vloeistoffen op basis van minerale olie, die op waterbasis, biologisch afbreekbaar en brandwerend zijn. Ze zouden daarom milieuvriendelijker en veiliger moeten zijn dan eerdere oplossingen, terwijl ze vergelijkbare prestaties leveren.
"In lijn met onze verantwoordelijkheid als toonaangevende hydrauliekspecialist, stimuleren we met deze stap ook de ontwikkeling naar duurzaamheid in hydraulische vloeistoffen. In TotalEnergies hebben we een eerste partner met wie we werken aan duurzame alternatieven voor hydraulische vloeistoffen op basis van minerale olie. Deze moeten op grote schaal worden gebruikt in de markt", zegt Bosch Rexroth-ceo Dr. Steffen Haack.

Niet-exclusieve samenwerking

Als onderdeel van de geplande niet-exclusieve samenwerking zal Bosch Rexroth verantwoordelijk zijn voor het definiëren van de vereisten voor de relevante vloeistoffen, het testen en kwalificeren ervan en het dienovereenkomstig certificeren. TotalEnergies, leverancier van hydraulische vloeistoffen en andere producten, ontwikkelt en distribueert de vloeistoffen. Samen willen de bedrijven ook bijdragen aan het noodzakelijke standaardiseringswerk en bedrijfsmodellen ontwikkelen. Het doel: gekwalificeerde, gecertificeerde, duurzamere alternatieven voor vloeistoffen op basis van minerale olie - voor de hele industrie.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (12)

22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
23 april 2024 - Stuttgart (D)
Control
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden