Laatste nieuws:

, 13 december 2023 10:01

Anderhalve ton minder met een tonlager

Nadat een staalfabriek regelmatig te maken kreeg met storingen in de lagers van zijn walserij, deed het bedrijf een beroep op de expertise en ervaring van NSK voor een robuuste en economische oplossing. NSK adviseerde het gebruik van lagers met een tweemaal langere levensduur dan de units die ze vervingen.

'
1/1
Dit advies leverde de fabriek een jaarlijkse besparing op van ruim anderhalve ton. Om de oorzaak van het probleem te achterhalen, voerde het engineeringteam van NSK een technische applicatieanalyse uit, waaruit bleek dat de problemen voornamelijk te wijten waren aan de zware bedrijfsomstandigheden. Hoge belastingen en onvoldoende smering maakten het nog erger.

Tweerij-ig tonlager

Gewapend met deze informatie adviseerde NSK het gebruik van een speciaal tweerij-ig tonlager met een geoptimaliseerd intern ontwerp dat gebruik maakt van het bedrijfseigen Super Tough (STF) staal. De NSK lagers van STF of TF staal zijn uitstekend bestand tegen deze zware bedrijfsomstandigheden en bieden een lange levensduur en superieure bestendigheid tegen slijtage, vastlopen en hitte. Uit een test in de staalfabriek bleek dat de nieuwe lagers een twee keer zo lange levensduur bieden. Minder productiestilstand, minder onderhoudswerk, minder vervangende lagers en ander materiaal resulteerde voor de staalfabriek tot een jaarlijkse kostenbesparing van 159.933 euro.

Complete lijn

NSK levert een complete productlijn voor staalfabrieken van uiterst betrouwbare lagers met een lange levensduur die de productiviteit verhogen en de onderhoudskosten verlagen. Daaronder lagers die niet alleen bestand zijn tegen zware en schokbelastingen en trillingen, maar ook tegen bedrijfssnelheden variërend van extreem langzaam tot zeer hoog, in combinatie met hoge versnellingen en vertragingen.

 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (8)

28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Katthedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden