Laatste nieuws:

, 21 november 2023 18:25

Twaalf Nederlandse startups onderscheiden met CES Innovation Award

Twaalf Nederlandse startups mogen pronken met CES Innovation Award. Daarmee behoren ze tot de internationaal beste ontwerpen, innovaties en producten die zich in januari volgend jaar op de Consumer Electronics Show in Las Vegas in de kijker willen spelen van potentiële klanten en investeerders.

(Foto: Consumer Technology Association)'
(Foto: Consumer Technology Association)
1/1
In totaal gaan 70 Nederlandse startups naar de CES om hun innovatieve technologische oplossingen te presenteren, op het gebied van bijvoorbeeld van energie, digitalisering zoals fotonica, circulaire grondstoffen en gezondheidszorg. CES is de jaarlijkse ontmoetingsplaats voor meer dan 170.000 bedrijven en investeerders uit ongeveer 160 landen. De volledige lijst met deelnemende Nederlandse bedrijven is hier te bekijken. Nederland neemt voor de achtste keer deel aan CES.

Nederlandse winnaars

De winnende Nederlandse startups zijn Axelera, Doser, Focus, Healthplus.ai, Ink Invent, LV Energy, Mantispectra, Naya, Sevvy, SlimDesign, Susphos en Whispp. MantiSpectra werkt bijvoorbeeld aan een kleine spectrale chip die materiaaleigenschappen nauwkeurig in real-time kan meten en op grote schaal kan worden geproduceerd. Susphos ontwikkelt een nieuwe circulaire methode ontwikkelt om duurzame fosfaatproducten te produceren uit afvalwater. Een andere winnaar is Whispp dat AI-spraaktechnologie ontwikkelt die gefluisterde spraak in real-time omzet in de natuurlijke stem van een persoon, inclusief de bedoelde intonatie en emotie.

Startup- en scale-up-ondernemingsklimaat verbeteren

Het Nederlandse kabinet is van plan om de komende jaren extra stappen te nemen om het Nederlandse startup- en scale-up-ondernemingsklimaat verder te verbeteren. Daarom zijn er vijf gedetailleerde ambities vastgesteld voor meer financiering en betere toegang tot marktkapitaal, voldoende beschikbaar talent, een hoger aantal techbanen, meer doorgroei naar scale-ups en een focus op kennisintensieve startups (deep tech).

Meer durfinvesteringen loskrijgen

Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken en Klimaat): "In de afgelopen zeven jaar hebben Nederlandse startups georganiseerd deelgenomen aan de CES. Voor behoorlijk veel van deze groeibedrijven was dit hun doorbraak. Ik ben overtuigd van het Nederlandse kennisniveau en onze innovatiekracht. En deze onderscheidingen bevestigen dat weer.Daarom moeten we het Nederlandse startup- en scale-up-klimaat blijven stimuleren en inzetten op goede samenwerking tussen ondernemers en onderzoekers, maar ook met het loskrijgen van meer durfinvesteringen."

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden