Laatste nieuws:

, 15 november 2023 08:07

Noorwegen partnerland Hannover Messe 2024

Noorwegen is volgend jaar partnerland op de Hannover Messe. Jan Christian Vestre, minister van Handel en Industrie van Noorwegen, en Dr. Jochen Köckler, voorzitter van de Raad van Bestuur van Deutsche Messe AG hebben dat bekendgemaakt in Berlijn. De benoeming van Noorwegen als partnerland zet een ambitieus land in de schijnwerpers dat zich toelegt op het leveren en ontwikkelen van nieuwe oplossingen voor de groene industriële transitie.

(Vlnr) Håkon Haugli (ceo  van overheidsinstantie Innovation Norway), dr. Robert Habeck (bondsminister van Economie en Klimaat en tevens vicekanselier), Jan Christian Vestre (de Noorse minister van Handel en Industrie) en dr. Jochen Köckler (voorzitter van de Raad van Bestuur van Deutsche Messe AG) zien Noorwegen partnerland wel zitten. (Foto: Deutsche Messe)

'
(Vlnr) Håkon Haugli (ceo van overheidsinstantie Innovation Norway), dr. Robert Habeck (bondsminister van Economie en Klimaat en tevens vicekanselier), Jan Christian Vestre (de Noorse minister van Handel en Industrie) en dr. Jochen Köckler (voorzitter van de Raad van Bestuur van Deutsche Messe AG) zien Noorwegen partnerland wel zitten. (Foto: Deutsche Messe)
1/1
Noorwegen heeft een rijke industriële geschiedenis en een rol als betrouwbare energieproducent. "Noorwegen is vereerd om partnerland te zijn op de Hannover Messe. Noorwegen's hoogopgeleide werkkrachten, geavanceerde industrie en energietechnologie, evenals een hoge mate van vertrouwen en stabiliteit, maakt ons een belangrijke partner in de groene verschuiving en een van 's werelds meest aantrekkelijke landen voor het bedrijfsleven. We zijn erg blij met deze kans om de Noorse manier van zakendoen en wat Noorwegen te bieden heeft onder de aandacht te brengen", aldus Vestre.

Pioneering the Green Industrial Transition

Het thema van het land voor 2024, "Noorwegen 2024: Pioneering the Green Industrial Transition, benadrukt de ambities van Noorwegen voor de overgang naar een ‘koolstofarme' samenleving en de sleutelrol in het ontwikkelen van oplossingen binnen sectoren zoals hernieuwbare energie, koolstofneutrale productie en toepassing van groene en digitale oplossingen. Het Noorse paviljoen is te vinden in hal 12.
"De deelname van Noorwegen als partnerland versterkt de nauwe Europese samenwerking op het gebied van energie en klimaat. Samen kunnen we de decarbonisatie van de industrie bevorderen en de noodzakelijke koers uitzetten op de Hannover Messe," zegt Köckler. "Een voorbeeld hiervan is de Noors-Duitse Energieconferentie op de tweede dag van de beurs, die zich richt op bedrijfsmodellen voor de waterstofeconomie die investeringszekerheid creëren voor infrastructuur, productie, transport, opslag en distributie."

Europese interne markt

Noorwegen is volledig geïntegreerd in de Europese interne markt via de EER-Overeenkomst, waardoor handel en investeringen naadloos verlopen tussen Noorwegen, Duitsland en de rest van de Europese Unie. Noorwegen en Duitsland zijn belangrijke handelspartners en zijn een strategisch partnerschap aangegaan op het gebied van klimaat, hernieuwbare energie en groene industrie om nog nauwer samen te werken in de groene transitie.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden