Laatste nieuws:

, 22 september 2023 15:23

Hansa-Flex, Powerflex en Pirtek Erkend Slangassemblagebedrijf

Hansa-Flex Nederland in Zwolle, Powerflex Fluid Handling Products in Amsterdam en Pirtek Utrecht in Nieuwegein – hebben als eerste de certificaten Erkend Slangassemblagebedrijf ontvangen. De certificaten zijn persoonlijk overhandigd door FEDA-voorzitter Arjan Coppens, als erkenning voor hun toewijding aan kwaliteit en deskundigheid op het gebied van de assemblage van hydrauliekslangen.

Arjan Coppens (voorzitter FEDA) overhandigt het certificaat Erkend Slangassemblagebedrijf aan Herwin Zoet (vestigingsmanager van Hansa-Flex Nederland in Zwolle).'
Arjan Coppens (voorzitter FEDA) overhandigt het certificaat Erkend Slangassemblagebedrijf aan Herwin Zoet (vestigingsmanager van Hansa-Flex Nederland in Zwolle).
Rechts
1/3
De certificering onderstreept dat Powerflex Fluid Handling ProductsPirtek Utrecht en de Zwolse vestiging van Hansa-Flex Nederland de hoogste normen in hydrauliekslangassemblage nastreven. De normen omvatten alle processen die uiteindelijk leiden tot veilige slangassemblage: van de initiële goederenontvangst- en controle tot het uitvoeren van eindtests, en van veiligheidstraining en de implementatie van protocollen tot een correct gebruik van machines en gereedschap.
In het geval van Hansa-Flex en Pirtek zijn de audits alleen uitgevoerd bij de vestigingen in respectievelijk Zwolle en Nieuwegein, maar de verwachting is dat meerdere vestigingen van deze ketens gaan volgen. De bedrijven mogen vanaf nu het predicaat ‘Erkend slangassemblagebedrijf' op de gevel van hun bedrijfspand voeren.

Zes jaar

De erkenning is het resultaat van uitgebreide audits en evaluaties. De slangassemblagebedrijven worden uitvoerig geauditeerd door twee onafhankelijke auditeurs. Hierbij wordt gecontroleerd of de juiste procedures, benodigde apparatuur en kennis aanwezig zijn. Elk aspect van het assemblageproces wordt geïnspecteerd, waaronder binnenkomende goederen, opslag, machinegebruik en -kalibratie, en productidentificatie volgens Europese normen. Met name traceerbaarheid van geassembleerde slangen is een belangrijk aandachtspunt. Op basis van de resultaten uit de audit mogen de bedrijven zich officieel gedurende zes jaar Erkend Slangassemblagebedrijf noemen. Na drie jaar vindt een tussentijdse audit plaats om de voortgang te controleren. Afhankelijk van de resultaten kan de frequentie nog wel aangepast worden door FEDA.

 

‘Dringende noodzaak'

Arjan Coppens over het ontstaan van het certificaat: "Er is een dringende noodzaak om de veiligheid in de branche te vergroten en te waarborgen. In een markt waar nog steeds veel aanbieders zijn die niet volgens de richtlijnen van producenten werken, ontstaan gevaarlijke situaties en ongelukken met mogelijk ernstig letsel tot gevolg. De nadruk ligt soms meer op commerciële aspecten, bijvoorbeeld om een machine weer snel in bedrijf te krijgen, dan op veiligheid en nauwkeurigheid. Het certificaat Erkend Slangassemblagebedrijf is dan ook een reactie op terugkerende ongevallen bij hydraulische werkzaamheden, waarbij gebrek aan kennis, afwijking van fabrieksrichtlijnen en ontoereikende apparatuur een rol spelen." 

 

‘Ik heb het altijd zo gedaan'

"De training Veilig werken met Hydrauliek was een eerste stap om het kwaliteits- en veiligheidsbewustzijn te vergroten in deze branche, evenals de publicaties die wij op dit gebied hebben uitgegeven. Met dit certificaat tonen bedrijven aan dat ze bewust zijn van hun processen, en deze in de praktijk op orde hebben. We willen het ‘Ik heb het altijd zo gedaan' doorbreken met dit initiatief", besluit Arjan Coppens.

 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (8)

28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Katthedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden