Laatste nieuws:

, 25 juli 2023 20:07

'Het leven is te kort om slechte koffie te drinken'

“Het leven is te kort om slechte koffie te drinken”, aldus Gerard Clement Smit, oprichter van Technivorm. Dat bedrijf maakt sinds 1969 de bekende Moccamaster-koffiezetapparaten. De testlijn in de fabriek in Amerongen is sinds kort geautomatiseerd, mede dankzij Rimas Technology Group en Bosch Rexroth.

Technivorm maakt sinds 1969 de bekende Moccamaster-koffiezetapparaten. Recent is de testlijn in de fabriek in Amerongen geautomatiseerd.'
Technivorm maakt sinds 1969 de bekende Moccamaster-koffiezetapparaten. Recent is de testlijn in de fabriek in Amerongen geautomatiseerd.
1/1
Rimas is gespecialiseerd in montagetechniek, en dan met name het bedenken en produceren van flexibele oplossingen om producten seriematig te kunnen assembleren. Het bedrijf is al sinds de oprichting (1995) handelspartner van Bosch Rexroth, en sinds 2020 zelfs Certified Excellence Partner voor het productportfolio montagetechniek. Rimas-projectmanager Roy Dorssers: "De aluminium profielen van Bosch Rexroth zijn de basis van iedere oplossing die we bedenken en maken, van een eenvoudig frame tot aan de meest complexe productielijn. Het fijne aan de samenwerking met Bosch? De korte lijnen. Samen sparren is een automatisme, waardoor we écht dingen gedaan krijgen."

Gezond eigenwijs

Enige tijd geleden legde Technivorm bij Rimas een automatiseringsvraagstuk neer voor een opstelling om koffiezetapparaten te testen. Dorssers: "Een externe leverancier had een voorstel geschreven voor een testlijn, waarna Technivorm meerdere partijen om een offerte vroeg. Gezond eigenwijs als we zijn, keken we verder. We hebben de specificaties en takttijden onder de loep genomen en kwamen tot de conclusie dat één testlijn niet voldoende zou zijn voor de gewenste output. Ons voorstel: investeer in twee identieke testlijnen. Dat inzicht, plus ons bijbehorende voorstel, leidde al snel tot de opdracht."

 

Lektest en elektronicatest

Technivorm test de koffiezetapparaten op meerdere functies. Zo bepaalt een lektest de waterdichtheid van het waterreservoir (via een stempel en de inzet van perslucht). Een elektronicatest beoordeelt door middel van hoogspanning, zaken als isolatie van het elektrische circuit, aarding en de werking van lampjes en knoppen. Dorssers: "Die twee tests hebben we verwerkt in onze oplossing. Ook hebben we de testlijn uitgerust met een mechanisme dat de vlotterkap aanbrengt in het waterreservoir, als laatste station in de lijn. Technivorm heeft hierdoor een complete lijn die de volledige eindtest verzorgt. De handmatige tests zijn verleden tijd. De resultaten: lagere kosten, een hogere doorloopsnelheid en minder foutgevoeligheid."

Totaaloplossing met extra's

Maar wat maakt de testlijn die Rimas installeerde bij Technivorm ‘anders dan anders'? In eerste instantie werd als basis voor de oplossing gedacht aan de elektromechanische cilinders van Bosch Rexroth. Branche Manager Factory Automation Roel Boessen zag een andere kans: de Smart Function Kit for pressing. een totaaloplossing, bestaande uit een elektromechanische met motor, drive, druksensor, een kleine industrieel-PC en een software suite. 

Meer weten over deze oplossing? Lees in de digitale AB ‘Handmade in Holland - met een vleugje automatisering'.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden