Laatste nieuws:

, 28 februari 2023 17:08

HELUKABEL opent dochteronderneming in Marokko

De HELUKABEL Groep heeft in het Marokkaanse Casablanca een dochteronderneming geopend. De vestiging wordt ondersteund door collega’s uit Portugal, die sinds 2017 actief zijn in het Noord-Afrikaanse land.

"We hebben een stabiele economische groei waargenomen in Marokko, vooral de afgelopen twee jaar", meldt Eduardo Soares, directeur van HELUKABEL Portugal. "Vooral de sectoren machinebouw en hernieuwbare energie zijn veelbelovend. Daarom hebben we besloten om onze activiteiten daar verder uit te breiden door een eigen vestiging te vestigen.Onze nieuwe dochteronderneming zal ons helpen ons inzicht in de specifieke behoeften van onze klanten te verdiepen, zodat we gerichte ondersteuning kunnen bieden en flexibiliteit kunnen bieden", voegt Soares toe. HELUKABEL Marokko is de tweede dochteronderneming van het Duitse bedrijf op het Afrikaanse continent. HELUKABEL is sinds 2010 aanwezig in Zuid-Afrika. In totaal heeft de groep nu 61 vestigingen in 38 landen en ongeveer 2.200 mensen in dienst.

Nieuwe vestiging in Haan

Ook in Europa groeit het bedrijf. In het Duitse Haan in Noordrijn-Westfalen wordt een nieuwe vestiging gebouwd. Vanaf 2025 zal hier niet alleen de voorheen in Duisburg gevestigde HELUKABEL-vestiging Rijn-Ruhr, maar ook de dochterondernemingen EKD Systems  en Robotec-Systems gevestigd zijn. EKD Systems GmbH is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van kabelsleepkettingen van staal, roestvrij staal en kunststof en maakt sinds begin 2022 deel uit van de HELUKABEL-groep. Robotec-Systems GmbH is gespecialiseerd in slang- en mediapakketten voor robotica en werd in 2012 door HELUKABEL overgenomen.

Logische keuze

"Enerzijds breiden we met de nieuwbouw onze capaciteit uit, zodat we verder kunnen groeien", legt HELUKABEL's financieel directeur Andreas Hoppe uit. Het doel is om het aantal medewerkers ter plaatse te verhogen van het huidige aantal van 70 tot 150 in 2030. "Anderzijds zijn we in een nog betere positie om onze gezamenlijke capaciteiten te integreren om onze klanten kant-en-klare en op maat gemaakte totaaloplossingen in de elektrische verbindingstechniek aan te bieden. De stad Haan was in veel opzichten een logische keuze voor de huisvesting van het nieuwe gebouw. De geografische nabijheid van onze vorige locaties is enorm voordelig. Veel van onze bestaande klanten zijn hier immers gevestigd en onze medewerkers hoeven niet langer te pendelen. Ook de uitstekende infrastructuur en de aantrekkelijke ligging midden in de economisch sterke metropoolregio Rijn-Ruhr waren sterke redenen om voor Haan te kiezen."

 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (5)

12 maart 2024 - Jaarbeurs Utrecht
ESEF/TECHNISHOW
19 maart 2024 - Messe Stuttgart
LogiMAT
26 maart 2024 - de Basiliek, Veenendaal
Industrial Ethernet event
26 maart 2024 - Brussels Expo
Machineering
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden