Laatste nieuws:

, 20 december 2022 15:59

Gezocht: productiemanager voor de Mars Rover-fabriek

In de online game igumania kan iedereen productiemanager van worden van de Mars Rover-fabriek. De game is in opdracht van igus bedacht door een studententeam van het Cologne Game Lab. En daar is dan wel mooi een echt bedrijf uit ontstaan: elads GbR.

In de online game igumania ben je productiemanager van de Mars Rover-fabriek'
In de online game igumania ben je productiemanager van de Mars Rover-fabriek
1/1
Dit bedrijf van de studenten Arkadijs Gribacovs, Ethem Kurt en Leonard Liebler richt zich - uiteraard - op de ontwikkeling van games. Het concept van deze game hebben ze binnen een week ontwikkeld. Het Cologne Game Lab maakt deel uit van de Keulse Hogeschool voor Toegepaste Wetenschappen en aan de studentenopdracht hebben in totaal tien tams deelgenomen. De winnaar heeft vervolgens het concept te ontwikkelen tot een game.

Spelen?

Wie me wil spelen kan zich via igumania spelregistratie aanmelden. Na het opdoen van de eerste ervaringen en het uitvoeren van optimalisaties, zijn de ontwikkelaars van plan om een Android- en iOS app-versie te lanceren.

‘Serious gaming'

Maar waarom wilde igus eigenlijk een game? Igus-directeur Frank Blase "Het idee ontstond toen we nadachten over hoe we onze producten van hoogwaardige kunststoffen en hun USP's nog tastbaarder konden maken - op een heel eenvoudige en speelse manier." De online game is niet alleen bedoeld om te vermaken, maar ook om lacunes in de kennis op een speelse manier te dichten en tegelijkertijd de voordelen van igus' kunststoffen over te brengen - ‘serious gaming' dus.
"Wij hebben goede expertise in de softwaresector en bieden al een aantal online tools aan - van calculatoren voor de levensduur van producten tot 3D-printdiensten en configuratoren voor lineaire robots. Wij volgen hier al de ‘gamification'-aanpak, bijvoorbeeld door gebruik te maken van het Unity-platform voor onze lineaire robotconfigurator, waardoor deze uiterst intuïtief werkt. Wij willen deze aanpak verder ontwikkelen en onze hele online ervaring in de toekomst nog speelser en gebruiksvriendelijker maken. Het hebben van een eigen online game is de ideale gelegenheid om waardevolle ervaring op te doen op het gebied van gamification."

Rusty en Dave

Als kersverse productiemanager van de Mars Rover-fabriek bind je de strijd met niet-gepland onderhoud en stilstand in de productie. Ondersteuning krijg je van Rusty, de trouwe robotassistent, en Dave, de technische verkoopmedewerker van igus. In de loop van de game kan je verschillende igus-producten installeren: iglidur glijlagers, kabelrupsen, flexibele chainflex-kabels, drylin lineaire- en aandrijftechnologie en complete ‘low cost automation-oplossingen, zoals de ReBeL-servicerobot. Het installeren van de producten vermindert - uiteraard - de onderhoudstijden in de productie

Extraatjes

In het begin van het game zijn niet alle motion plastics oplossingen beschikbaar. Ze kunnen tijdens het spel worden ontgrendeld met de igus-laboratoriumtechnologieboom. Spelers kunnen ook de echte/virtuele igus motion plastics show (IMPS) ervaren als een in-game beurs, en nog meer te weten komen over motion plastics producten. De voltooiing van verschillende taken ontsluit meer extraatjes, voordelen en producten - recycling van de kabelrups, uitbreiding van de assemblagelijn, versnelling van de transportband of slimme kunststoffen voor automatisch robotonderhoud.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (5)

19 juni 2024 - Metaal Kathedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden