Laatste nieuws:

, 11 oktober 2022 13:49

Meerderheidsaandeel igus in Commonplace Robotics

Igus heeft nu de meerderheid van de aandelen verworven in Commonplace Robotics, dat is gespecialiseerd in intuïtieve besturingssystemen en software, en vermogenselektronica voor robotica,. De twee werken al zes jaar intensief samen en hebben onder andere de igus Robot Control ontwikkeld voor de goedkope kunststof robotkinematica van igus.

Na zes jaar intensieve samenwerking verwerft igus een meerderheidsbelang in Commonplace Robotics Links Christian Meyer, ceo can Commonplace Robotics, en rechts igus-ceo Frank Blase.'
Na zes jaar intensieve samenwerking verwerft igus een meerderheidsbelang in Commonplace Robotics Links Christian Meyer, ceo can Commonplace Robotics, en rechts igus-ceo Frank Blase.
1/1
Commonplace Robotics heeft als doelde de integratie en bediening van robots zo rendabel en eenvoudig maken dat ze ‘gemeengoed' worden en overal kunnen worden gebruikt. De eerste producten met een besturingssysteem en eigen vermogenselektronica waren robots voor het onderwijs. Oprichter Christian Meyer benaderde igus in 2016 omdat hij vond dat igus robotkinematica aansloot bij zijn visie. Sindsdien hebben de twee bedrijven gezamenlijk producten ontwikkeld zoals de iRC igus Robot Control en de ReBeL-cobot voor 5828 euro, inclusief het besturingssysteem. Met zes assen kan de cobot - met een nettogewicht van 8,2 kg - een last van maximaal 2 kg aan met een bereik van 664 mm.

Low Cost Automation

"Veel klanten zijn verrast dat ze eenvoudige robottaken in slechts 30 minuten kunnen implementeren zonder enige programmeerkennis", aldus igus-ceo Frank Blase. "Wij zijn zeer verheugd dat, na een intensieve samenwerking gedurende de afgelopen zes jaar, een nog gerichtere aanpak van low cost automatisering nu mogelijk is." Meyer: "We kijken uit naar boeiende technologische projecten met igus. Het RBTX-platform voor lowcost robotica, dat door igus wordt beheerd, brengt dagelijks nieuwe eisen van klanten uit alle sectoren van de industrie naar onze laboratoria. Veel hiervan kan snel worden uitgevoerd, vooral omdat we met deze investering uitbreiden."

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (12)

22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
23 april 2024 - Stuttgart (D)
Control
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden